Activiteiten
Van alles wat in Theater Ludens

Dit is het programma tot en met zaterdag 16 april van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95, Voorburg. Kaartverkoop is alleen tijdens kassa openingstijden op woensdag en zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en via de website.

Donderdag 7 april: Lunchconcert / Alborada Ensemble. Aanvangstijd  12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,50 .

Alborada Ensemble is een kamermuziekproject gecreëerd door 3 jonge musici gevestigd in Nederland met als doel hun diverse muzikale interesses met andere mensen te delen. Hun repertoire varieert van Beethoven tot Piazzolla, met een speciale focus op het verspreiden van Spaanse muziek uit de 20e en 21e eeuw en het bouwen van bruggen tussen klassieke muziek en andere stijlen. Deze muziek, gecombineerd met een directe benadering van het publiek en een innovatieve programmering, maken van hun concerten een interessante ervaring. Voornaamste doel van hun concerten is om samen een fijne tijd te hebben terwijl geluiden uit het heden en verleden verkend worden. Het Alborada Ensemble, bestaat uit: Iryna Neporozhnya, viool, Carlos Maldonado, cello en David Vaamonde López, piano

Donderdag 7 april: Cabaret / Lisa Ostermann / Met z’n allen. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs €  17,00.

Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Haar eerste voorstelling ‘Met z’n allen’ gaat over het enthousiasme, de wanhoop en de hulpmiddelen waarmee we de sfeer erin proberen te houden. En over hoe weinig de sfeer zich daarvan aantrekt.  Verwacht scherpe grappen en muzikale intermezzo’s waarbij Lisa wordt begeleid door een funky live-band/breakdancegroep die bestaat uit Lisa.

Zaterdag 8 april: Lezing / René Mioch / Films en sterren in het theater. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00.     

Al meer dan 35 jaar is René ‘Mr. Film’ en ‘Een ster onder de sterren’.   Aan de hand van persoonlijke anekdotes geeft hij een uniek kijkje in de wereld van Glitter & Glamour. Tijdens de voorstelling toont hij bijzondere fragmenten van gesprekken met bijvoorbeeld Bette Davis, Steven Spielberg, Julia Roberts, George Clooney, Meryl Streep, Kristen Stewart, Scarlett Johansson, Johnny Depp, Brad Pitt, Will Smith en vele anderen.  René is heel open ten aanzien van zijn verhouding tot de sterren en gaat met liefde en passie in op vragen uit het publiek en neemt daarbij geen blad voor de mond.  Een avond met René staat garant voor entertainment en humor. Een ding is duidelijk: Na deze avond zal Hollywood, met al haar sterren, geen geheimen meer voor u hebben!

Zaterdag 9 april: Cabaret / Danielle Schel / Ok. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,00 .   

Dat het ‘Altijd Anders’ gaat, is dit theaterseizoen wel weer gebleken. En in plaats van dat cabaretière Daniëlle Schel vandaag de laatste voorstelling van haar tour speelt, knalt ze een zomers lied de wereld in!  ‘Altijd Anders’ is een lied uit haar eerste succesvolle theaterprogramma ‘Patroon’ en gaat over hoe de dingen nooit gaan zoals je ze had bedacht.  Daniëlle heeft speciaal voor ons ‘Altijd Anders’ in een zonnig jasje gestoken zodat we fluitend aan de zomer kunnen beginnen en we ons alvast kunnen gaan verheugen op het nieuwe seizoen. Én natuurlijk op de nieuwe voorstelling.

Donderdag 14 april: Lezing van Anne Marie Boorsma over de film Woman in Gold. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 5,00 .

Anne Marie is kunsthistorica. Zij studeerde in 1988 af in de kunstgeschiedenis van de moderne tijd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar bijvakken waren theaterwetenschap en psychologie. Film heeft haar altijd gefascineerd. In haar studententijd was ze dan ook vaak te vinden in de bioscoop. In Leiden volgde ze de colleges filmgeschiedenis van Nico Brederoo. Ze was daar zo enthousiast over dat ze besloot af te studeren op een filmhistorisch onderwerp. Ze koos voor een film van Ingmar Bergman. Het resulteerde in een half-historische, half-psychologische afstudeerscriptie.  Ondertussen geeft Anne Marie al bijna dertig jaar cursussen kunstgeschiedenis in Voorburg en Den Haag. Daarbij kiest ze altijd thema’s uit de 19de en 20ste eeuw en de hedendaagse kunst. Centraal daarin staat de relatie tussen de beeldende kunsten, literatuur, film en theater.

Als u deze introductie/lezing bijwoont, krijgt u meer inzicht in de film. Anne Marie  attendeert u op feiten die u normaliter (misschien) niet opgevallen zouden zijn. En nu tijdens het bekijken van de film denk u o ja, dat werd al verteld.  Voor zowel de lezing als de film moet u een kaartje kopen.

Donderdag 14 april: Film Woman in Gold (VK 2015). Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 8,00 .

Drama / Biografie   Regie: Simon Curtis   Met Helen Mirren, Ryan Reynolds en Daniel Brüh. Maria Altmann, een Joodse vluchteling, gaat met behulp van een jonge advocaat een juridische strijd aan tegen de Oostenrijkse overheid om vijf schilderijen van kunstenaar Gustav Klimt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zouden deze gestolen zijn uit het huis van haar familie, waaronder een schilderij met de titel ‘The Golden Lady’.

Donderdag 14 april: Filmhuis  / Judas and the black Messiah / Verenigde Staten 2021. Aanvangstijd  20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00.  

Drama van Shaka King. Met o.a. Daniel Kaluuya, Jesse Plemons, Lakeith Stanfield, Dominique Fishback en Ashton Sanders. De zwarte messias uit de titel is Black Panther Fred Hampton en zijn Judas is Bill O’Neal, een kruimelcrimineel die eind jaren zestig door de FBI wordt geronseld om te infiltreren bij Hamptons afdeling van de Black Panther Party for Self-Defense in Chicago. Waargebeurd, wat deze tragische geschiedenis nog aangrijpender maakt. Fraai geschoten en genuanceerd verteld, maar de allergrootste troef van de film is acteur Kaluuya (Get Out), die eindeloos veel kanten van Hampton laat zien – bevlogen, strijdbaar, verliefd, verlegen, etc – en voor zijn rol terecht werd onderscheiden met een Oscar (voor beste bijrol).

Vrijdag 15 april: Concert / Leoni Jansen en Carel Kraayenhof / Melancholie in de Polder. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50 . 

Carel Kraayenhof en Leoni Jansen zijn buren. Ze wonen in de Beemster en bezoeken elkaar regelmatig om van elkaar muziek te horen die de ander niet kent.  Ze wisselen avondenlang muziek uit en dan wordt er natuurlijk ook gespeeld. Zo hebben ze in de loop der jaren een gemeenschappelijk repertoire opgebouwd dat varieert van hun gezamenlijke liefde voor de Ierse en Schotse muziek tot nummers van Randy Newman en Sting. En uiteraard ontbreekt ook de Latijns-Amerikaanse folkmuziek niet.

In ‘Melancholie in de Polder’ hoor je behalve een bandoneon, een gitaar, een bodhran en een stem, ook prachtige verhalen. En dat kan ook niet anders bij deze twee fantastische muzikanten!

Zaterdag 16 april: Cabaret / Martijn Crins / Mesthoop (try-out). Aanvangstijd 20.30 uur.  Toegangsprijs € 16,50.    

Martijn Crins won de Jury- en Publieksprijs op het Cameretten Festival en ging weer weg. De tijd was niet rijp. Een flinke zoektocht volgde.  Via theater, film, televisie, muziek en natuurlijk de nodige kroegen, voetbalkantines, natuurgebieden, hoogvlaktes, thuissituaties en gemoedstoestanden, is hij weer terug.  In ‘Mesthoop’ gaat Martijn Crins op zoek in de drek.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter