Activiteiten
(S)Experiment in Theater Ludens

Dit is het programma tot en met zaterdag 30 april van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95, Voorburg. Kaartverkoop is alleen tijdens kassa openingstijden op woensdag en zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en via de website.

Donderdag 21 april: Lunchconcert / Van Gogh Trio. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 8,50.

Theater Ludens heeft een talentvol jong trio weten te strikken voor een lunchconcert! Het Van Gogh Trio is vernoemd naar de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh. Het ontstond in Amsterdam uit de samenwerking tussen hechte vrienden en veelbelovende musici Enzo Kok (viool), Charlotte Brussee (cello) en Maxim Heijmerink (piano). Hun vriendschap in combinatie met hun gemeenschappelijke achtergrond – zo zijn zij alle drie prijswinnaar van het Prinses Christina Concours – maakte dat zij voor het eerst samen speelden op het Conservatorium van Amsterdam. Niet lang daarna maakte het trio een succesvol debuut op nationale televisie bij het programma Podium Witteman.

 Zaterdag 23 april: Concert / VanWyck / The Epic Tale of the Stranded Man. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50 . 

In drie jaar tijd bracht de Amsterdamse singer-songwriter  VanWyck  drie albums uit die bewondering  oogstten tot ver over de landsgrenzen. Haar warme, donkere alt-folk en americana doen denken aan Natalie Merchant en Leonard Cohen.

Met haar vierde album dat internationaal verschijnt, reikt  VanWyck  nog hoger. ‘The Epic Tale of the Stranded Man’ is een groots opgezette vertelling over een man die aanspoelt op een eiland en niet meer weet wie hij is.

Tijdens het gelijknamige theaterconcertneemt  VanWyck  ons mee naar dat eiland en leert ze ons dat verbeelding geen grenzen kent, dat vrijheid soms te vinden is in heel kleine kamers en dat dapperheid en kwetsbaarheid bijna altijd hand in hand gaan.

Donderdag 28 april: Filmhuis  / Pavarotti / Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2019. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas €8,00. 

Documentaire van Ron Howard. Luciano Pavarotti (1935-2007), de bekendste en misschien wel meest getalenteerde operazanger ooit, had een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. Zijn artistieke ambities, zijn ongekende talent en zijn nauwe band met het publiek maakten hem tot wereldster. Met beelden uit het familiearchief, interviews en tv-registraties brengt regisseur Ron Howard een ode aan een van de grootste artiesten aller tijden.

Donderdag 28 april: Filmhuis  / Nomadland / Verenigde Staten 2020. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas €8,00.  

Drama van Chloé Zhao. Met o.a. Frances McDormand, Bob Wells en David Strathairn. Poëtisch meesterwerk van de Chinese Zhao over de Amerikaanse Fern, een zestiger die na het overlijden van haar man alles achterlaat en als heuse nomade in een camper van plek naar plek trekt. Op zoek naar tijdelijke klusjes, omdat ze anders financieel niet rond kan komen. En ze is niet de enige, want onderweg komt ze veel zestigplussers tegen die ook – soms noodgedwongen, soms vrijwillig – hebben gekozen voor een bestaan als moderne nomade. Weinig plot, maar veel sfeer, prachtige beelden en een indrukwekkende hoofdrol van McDormand. Winnaar van drie Oscars (beste film, regie en vrouwelijke hoofdrol).

Vrijdag 29 april: Concert / Mart Hillen  / Mart & Movies. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 17,00.

In zijn nieuwe theaterprogramma ‘Mart & Movies’ vertelt Mart Hillen, het jongste gitaarfenomeen van Nederland, over zijn passie voor films en de muziek die ervoor gemaakt is. Hij speelt door hem opnieuw gearrangeerde filmmuziek uit klassiekers als ‘Titanic’ en ‘Mission Impossible’, maar ook uit recente films als ‘Bohemian Rhapsody’ over Queen en ‘Yesterday’ over The Beatles. Op zijn 21ste veroverde Mart Hillen de theaters met zijn eerste soloprogramma ‘In Concert’. Wie hem heeft gezien en gehoord, wil meer. Met zijn virtuoze gitaarspel schept hij schilderachtige beelden die het publiek meenemen in een andere wereld.

Zaterdag 30 april: Cabaret  /  Kirsten van Teijn / (S)experiment. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50.      

In ‘(S)experiment’ onderzoekt Kirsten nieuwe vormen in de liefde. Ze wapent zichzelf tegen begrenzingen en onvrijheden. Het is tijd het harnas af te doen en hartstochtelijk te vechten voor de liefde. En niet voor één liefde, maar meerdere liefdes en voor zowel mannelijke als vrouwelijke liefde. Want waarom moet je kiezen in een tijd waarin er meer is tussen hetero en homo en we uit onze hokjes barsten? Kirsten eert de 21e -eeuwse liefde in al haar verschijningsvormen. Dus nu is ze samen met haar vriend én haar vriendin. Waarom ook niet? Nou ja, misschien omdat je nu twee keer zoveel hebt om je aan te ergeren. Of omdat een seksrooster net zo opwindend is als een schoonmaakrooster. Een voorstelling met hilarische anekdotes en prachtige liedjes over gender, seksualiteit en identiteit.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter