Nieuws
Minks wekelijkse column: Glashelder

,,Ik heb er drie, neem er ook maar een, de doos zit nog dicht.” ,,Wat zijn het voor dingen dan”, vroeg ik mijn zeker niet gierige vriend, die onvermoeibaar de allerbeste koopjes weet te vinden. ,,Mink, gozer, tis een elektrische raamwisser met luxe inwasser.”

,,O, zoiets zoek ik dan mijn hele leven al. Eindelijk het ultiem geluk gevonden.” ,,Ga nou eens met je tijd mee ouwe man. Van dit soort dingen word je blij.Pak an, gratis en voor niks. Je ramen zullen glanzen als nooit tevoren.”

Met het pakket onder mijn arm liep ik het café binnen en voelde de ogen van menig biertjesnuttiger en wijnnipper gefixeerd op de doos met vraagteken. Ik zette hem nonchalant op de bar en liep weg om de meningen te scherpen.

Teruggekomen stond er een kring van neuzen als gierensnavels rondom het pakket. ,,Daar krijg je spijt van. Veel betaald? Echt een waardeloos ding.” ,,Gratis, ga toch eens met je tijd mee man. Zuigt het vuile water van je raam. Das wel zo hygiënisch. We gaan hem zo meteen proberen. Ff de accu opladen.”

De gebruiksaanwijzing was overbodig, wij wisten het heus wel hoe het werkte. Na veel gehannes was alles gereed. Een krakkemikkige plantensproeier met een gespannen bondvachtje er boven fungeerde als luxe inwashulpstuk.

Met een volle accu was, in optocht, het eerste vuile raam snel gevonden. Na een veel te lange tijd van constant gesproei en intens gewas met het vervaarlijk doorbuigend ‘luxe inwashulpstuk’ kon ik naar hartelust wissen.

Aanvankelijk leek het te lukken maar het stofzuigwissertje was wel erg smal. Meerdere keren over hetzelfde stuk gaand zette de belofte: ‘streeploos schoon’, zoals de tekst beloofde, wel in een zeer dubieus daglicht.

Datzelfde daglicht waarin een groeiende wirwar van strepen wat weg had van een mikadospel. De groeiende irritatie werd een gevaar voor mijn omgeving.

Kees kon het apparaat, voordat ik het woest tegen de grond smeet, nog net uit mijn handen trekken. ,,Die neem ik wel mee, jij snapt het echt niet.”

Spons en gewone wisser gepakt, flits, flat, flanderen en schoon is je glasbezit. Kees heeft hem thuis na veel gevloek, bij het afval gegooid, dat was um!!

Een elektrische raamwisser. Tis helemaal niks. Laat dat ff glashelder zijn.

(Tekst: Mink Out)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter