Activiteiten
Lunch, muziek en cabaret in Ludens

Dit is het programma tot en met 21 mei van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95, Voorburg. Kaartverkoop is alleen tijdens kassa openingstijden op woensdag en zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en via de website.

Donderdag 12 mei: Lunchconcert / L’aire and friends. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 8,50.

Acht internationale studenten van Codarts zijn op zoek naar uitdagingen in de kamermuziek. Naast het spelen in meer gangbare ensemble bezettingen zoals strijkkwartet, blaaskwintet, pianotrio enz. zoeken ze elkaar op om projectmatig grotere werken te spelen, zoals het beroemde Octet in F Major D 803 van Franz Schubert.

Donderdag 12 mei: Filmhuis / Supernova (VK 2020). Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 7,00.

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in SUPERNOVA samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samenkomen.

Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden. Tuskers dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.

‘Colin Firth and Stanley Tucci gently smash your heart to smithereens’ schreef Variety na de première van SUPERNOVA op het festival van San Sebastián. De film zit de acteurs op de huid en laat je deel uit maken van het leven van Sam en Tusker. Oprecht, herkenbaar en hartverwarmend.

Vrijdag 13 mei: Concert /  Ben van den Dungen  Quartet /  Tribute  to  John  Coltrane. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 17,50.

Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek. John  Coltrane, ook wel bekend als ‘Trane’ geldt als een van de meest invloedrijke  tenor saxofonisten  aller tijden. Trane werd bekend tijdens zijn periode bij Miles Davis en nam met deze groep de ‘million bestseller’ ‘Kind of Blue’ op. Zijn eerste soloprojecten sloegen in als een bom. De  LP’s  ‘Blue Trane’ en ‘Giant Steps’ verwonderden vriend en vijand en waren vanaf de release van de opnames al een klassieker.

In de jaren zestig formeerde  Trane zijn nieuwe kwartet en sloeg  hij een nieuwe muzikale weg in. Dit kwartet veranderde de jazzmuziek van de jaren zestig onmiddellijk. De  moderne  jazz was geboren met beroemde albums als ‘Impressions’ en ‘Love Supreme’.

Ben begon zijn concertcarrière al in het begin van de 80-er jaren. Sindsdien heeft hij, met verschillende groepen, zo’n 6000 concerten in 70 verschillende landen gegeven en speelt hij op meer dan 80 cd’s.

Zaterdag 14 mei: Cabaret  / De  gestampte meisjes  /  Lext  Nevel. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 17,50. 

De tijd van twijfel is voorbij. De Gestampte Meisjes hebben getraind en zijn hun beste zelf geworden: glorieus en meedogenloos.  Ze komen je inspireren en intimideren. Niemand kan meer om ze heen. De Gestampte Meisjes zijn op zoek gegaan naar de beste versie van zichzelf. Wat is een gelukkig leven? Hoe behaal ik al mijn dromen en doelen? Wanneer ben ik ooit tevreden? Niets blijkt goed genoeg, dus vergeet al die goeroes, stop met het lezen van zelfhulpboeken en laat die ted-talk-experts maar kletsen. Echter dan dit krijg je het niet. De Gestampte Meisjes laten je de waarheid zien: de worstelende, hijgende, eerzuchtige mens in al zijn glorie.

Donderdag 19 mei : Filmhuis  / The secret; dare to dream / Verenigde Staten 2020. Aanvangstijd  15.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00.

Drama van Andy Tennant.  Met o.a. Katie Holmes, Josh Lucas, Sarah Hoffmeister, Aidan Pierce Brennan en Chloe Lee. De jonge weduwe Miranda Wells (Katie Holmes) worstelt zich samen met haar drie kinderen door het leven. Na een opeenstapeling van pech is een naderende orkaan de volgende uitdaging die zich aandient. Dan botst zij -letterlijk- tegen de aantrekkelijke Bray Johnson (Josh Lucas) aan, die een helpende hand biedt. Wat zij niet weet is dat Bray een geheim met zich meedraagt dat alles kan veranderen.

Donderdag 19 mei: Filmhuis  / the Courier / Verenigde Staten 2020. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas €8,00. 

Thriller van Dominic Cooke.  Met o.a. Benedict Cumberbatch, Rachel Brosnahan, Merab Ninidze, Jessie Buckley en Zeljko Ivanek. In 1960, op het toppunt van de Koude Oorlog, wordt de nietsvermoedende Britse zakenman Greville Wynne (Cumberbatch) door MI6 gerekruteerd als spion. Zijn missie: zakenreizen ondernemen naar Rusland en geheime documenten mee terug smokkelen van overgelopen Sovjetofficier Oleg Penkovsky (Georgische acteur Ninidze). Terwijl de operatie in de loop der tijd steeds riskanter wordt, ontstaat er een hechte band tussen de twee mannen. Ouderwetse spionnenfilm biedt nauwelijks verrassingen maar is onderhoudend verteld, en het waargebeurde verhaal verdient beslist bekendheid. Cumberbatch en Ninidze zetten de historische helden mooi menselijk neer.

Vrijdag 20 mei : Concert /  Harry  Sacksioni /  Dat kunnen ze allemaal wel zeggen…Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 22,50.

Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni viert zijn 50 jaar optreed-jubileum met een nieuw solo programma  plus de uitkomst van zijn gelijknamige anekdotenboek.   Hij kan het zelf bijna niet geloven, maar Harry Sacksioni is in de afgelopen vijftig jaar, toch echt ieder jaar op tournee geweest, in binnen- en buitenland! Een enorme prestatie. Neem daarbij het feit dat hij dat bijna ieder jaar deed met nieuw geschreven nummers en het zal niemand verbazen dat dit jubileumprogramma rijkelijk gevuld is met hoogtepunten uit zijn rijke catalogus. Omdat zijn inspiratie om nieuwe composities te schrijven nooit lijkt te stoppen, zal ook zijn nieuwste werk onderdeel uitmaken van dit optreden.

De titel van dit programma – Dat kunnen ze allemáál wel zeggen… – verwijst naar een van de vele verhalen uit zijn boek, die vijftig jaar reizen en optreden heeft opgeleverd. Mooie, bizarre, bijzondere en hilarische anekdoten waarvan een aantal ook zeker tijdens dit jubileumprogramma voorbij zal komen!

Harry’s  technisch  vermogen om ‘een hele band uit zijn gitaar te toveren’, gemixt met zijn ontwapenende en humoristische verteltrant, maken van dit jubileum-optreden een overrompelende en persoonlijke gebeurtenis. Hij maakt meer dan waar, wat we al jarenlang van hem weten: dat hij een eigenzinnig en uniek fenomeen is binnen de Nederlandse muziekwereld.

Niet voor niets is hij Edison winnaar, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, werd er een trein naar hem vernoemd en werd hij begin dit jaar voor het 11e jaar(!) op rij verkozen tot Beste Akoestische Gitarist van de Benelux.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter