Nieuws
Gemeente houdt miljoenen over aan coronasteun

De gemeente houdt ongeveer 3 miljoen euro over aan corona-steunmaatregelen die in de periode 2020-2022 zijn genomen. De gemeente had voor die maatregelen 5 miljoen euro uitgetrokken. Naar nu blijkt krijgt de gemeente van het rijk en de provincie Zuid-Holland tezamen 8 miljoen euro ter compensatie van die uitgaven. Dat heeft burgemeester Jules Bijl het VVD-gemeenteraadslid Philip van Veller laten weten. Die had om een overzicht van uitgaven en inkomsten in verband met de coronapandemie gevraagd. Deze week bleek dat een meerderheid van de gemeenteraad bedenkingen heeft bij 725.000 euro die B&W dit jaar nog aan coronasteun willen besteden. Over 2020 en 2021 werd 4,2 miljoen euro van de beschikbare 5 miljoen uitgegeven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter