Nieuws
Groentip: De tijd van ‘gemeentegroen’ is voorbij
Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘Zoals jullie weten zijn de ‘Groene Vingers’ van Stadsbeheer altijd bezig met biodiversiteit. Monocultuur is niet meer van deze tijd en daarom kiezen we bij Stadsbeheer steeds meer voor verschillende soorten planten, ook in cultuurvakken. De tijd van ‘gemeentegroen’ is voorbij. Op die manier kunnen we insecten over het hele jaar nectar aanbieden. Naast alle inheemse soorten kiezen we ook voor planten die door de mens gekweekt zijn of die van een andere plek van de wereld komen. Het gezegde ‘wat je van ver haalt is lekker’ is er niet voor niets. Sommige borders hebben zelfs een pikant detail. Op de foto zien jullie Sambucus nigra; Black Lace. Door het kant-achtige blad zien veel mensen niet dat deze soort een familielid van onze gewone Vlier is. Na de bloei komen de bessen en daar profiteren de vogels weer van. Deze foto is genomen in de Louis Couperusstraat te Voorburg’.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter