Activiteiten
Constantijn Huygens. Een leven in brieven

‘Constantijn Huygens. Een leven in brieven’. Dat is de titel van een tentoonstelling die van  1 september t/m 4 december wordt gehouden in Museum Swaensteyn en in Huygens Hofwijck.

Constantijn Huygens  (1596-1687) moet tijdens zijn lange leven ruim 70.000 brieven hebben geschreven, en er evenveel ontvangen hebben, zo berekende hij ooit zelf. De kern daarvan, bestaande uit ruim 9.000 brieven uit zijn particuliere correspondentie, is sinds kort volledig te raadplegen via de database Huygens’ Briefwisseling Online. Daaruit komt een man naar voren die als secretaris, raad en rekenmeester drie prinsen van Oranje diende én die daarnaast faam geniet als dichter, diplomaat, kunstkenner, componist en musicus. Als een echte homo universalis was hij een van de meest uitgesproken persoonlijkheden van de Hollandse zeventiende eeuw. Vanaf 1 september 2022 organiseert Huygens’ Hofwijck in samenwerking met  het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en Huygens’ Swaensteyn de tentoonstelling Constantijn Huygens. Een leven in brieven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter