Activiteiten
De flamenco verovert Ludens

Dit is het programma tot en met 16 juni  van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95, Voorburg. Kaartverkoop is alleen tijdens kassa openingstijden op woensdag en zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en via de website.

Donderdag 9 juni: Film /  Once were brothers. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00. 

The Band, de legendarische rockformatie die begon als begeleidingsgroep van Ronnie Hawkins en Bob Dylan, had vijf leden. In deze documentaire blikt één van hen, gitarist Robbie Robertson, terug op de glory days. En dus is Once Were Brothers een behoorlijk subjectieve geschiedenisles. Wat zich af en toe wreekt, vooral wanneer er conflicten ter sprake komen. Los daarvan is dit echter een voorbeeldige rockumentary, vol prachtig archiefmateriaal en amusante anekdotes, die smakelijk worden opgediend door Robertson zelf en tijdgenoten als Eric Clapton en Bruce Springsteen.

Vrijdag 10 juni: Dans / Holland Dance Festival / Talent on the move tournee 2022 . Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs €  19,50 .

Maak nu al kennis met de sterren van morgen . Van Jiří Kylián tot Hans van Manen, van  Cayetano  Soto tot Hofesh  Shechter: de keur aan wereldvermaarde choreografen van wie afgelopen jaren werk te zien was tijdens de opeenvolgende ‘Talent On The Move’-edities is indrukwekkend groot en gevarieerd. ‘Talent On The Move’ is het jaarlijkse tourneeprogramma van de virtuoze en veelzijdige topdanstalenten van Codarts Dance Company, dé internationale hotspot voor eigentijdse dans.

De jaarlijkse tournee van ‘Talent On The Move’ is een gezamenlijk initiatief van het Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam. Holland Dance Festival heeft zijn thuisbasis in dansstad Den Haag en programmeert het hele jaar door vooraanstaande nationale en internationale dansproducties en eigen voorstellingen en projecten, met als hoogtepunt de tweejaarlijkse, wereldwijd befaamde dansbiënnale in Den Haag. Codarts Rotterdam heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot één van de meest vooraanstaande opleidingsinstituten voor eigentijdse dans in Europa. Hierdoor kunnen de studenten profiteren van Codarts’ uitstekende connecties met het internationale werkveld. Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam bieden jong toptalent graag een landelijk podium, een initiatief dat afgelopen jaar ook op veel bijval van Minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven kon rekenen. Door ‘Talent On The Move’ kunnen de dansers uitgebreide, noodzakelijke toneelervaring opdoen, want jaarlijks is het programma in ongeveer dertig steden in Nederland te zien. In 2018 sloten de jonge dansers hun tournee zelfs af met twee zeer succesvolle voorstellingen in het Ailey Citigroup Theater in New York City.

Zaterdag 11 juni: Cabaret / Pieter Jouke / Laars Lappen. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50.

In Laars Lappen trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op interessante inzichten en hilarische grappen. Volgens het NRC is “Jouke uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn. Taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn”  en ‘…zijn associaties zijn geestig en vindingrijk…’. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept u uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug in. Hij geeft u alvast alle antwoorden. Dan zoeken we daar later de vragen wel bij. Mooie verhalen en klassieke thema’s in een besmet jasje. Maar dan leuk, absurd leuk…  Tja, wat moet u nog meer weten. De titel zegt eigenlijk alles al.

Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en excelleerde op de buis bij het one-liners gezelschap van ‘Pieter Jouke dames en heren’  PadoemPatsss(BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s o.a. ‘De Taalstaat’ en ‘Zondag met Lubach’. Hij was te zien bij CQC, De slimste mens, Koppensnellers, Het Gesprek en Wat vindt Nederland. Jouke is één van de drie breinen achter Buro Renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

 Donderdag 16 juni: Filmhuis / de Luizenmoeder / Nederland 2021. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00. 

Komedie. Cast: o.a. Ilse Warringa, Jennifer Hoffman, Leny Breederveld, Dragan Bakema en Bianca Krijgsman. Na twee seizoenen van de satirische hitserie De luizenmoeder hadden acteurs Diederik Ebbinge en Henry van Loon geen zin meer, dus deze film moet het stellen zonder de populaire schooldirecteur Anton en conciërge Volkert. Dat is wel een gemis, zeker in de stroeve openingsscènes, waarin de dood van Anton wordt betreurd. Het verhaal wordt beter met de introductie van een interim-directeur die van basisschool De Klimop een soort digitale dictatuur wil maken. Dat leidt tot sterke grappen en observaties over teststress, maakbaarheid en individualisme. Nog meer dan de serie heeft de film een uitgesproken morele lading.

Donderdag 16 juni: Filmhuis / de Veroordeling / Nederland 2021. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00. 

Thriller van Sander Burger.  IJzersterke reconstructie – de film is uitsluitend gebaseerd op archiefmateriaal, officiële stukken en getuigenverklaringen – van de nasleep van de beruchte Deventer moordzaak uit 1999, toen de weduwe Wittenberg door wurging en vijf messteken in haar borst om het leven werd gebracht. Gezien door de ogen van Netwerk-journalist Bas Haan (Van Huêt), die eerst overtuigd is van de onschuld van haar al veroordeelde financieel adviseur Ernest Louwes (Kraan), dan van diens schuld, en zich vervolgens inzet voor klusjesman Michaël de Jong (Van Wageningen), die door vox populist Maurice de Hond (De Hond) – ten onrechte – wordt aangewezen als dader. Intelligent, belangrijk en soms woestmakend (vooral als het gaat om de diverse talkshows, die maar hijgend achter De Hond bleven aanlopen).

Donderdag 17 juni : Concert / Eric Vaarzon Morel / Fiesta. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,50.    

Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel is de ongekroonde koning van de flamenco: in Nederland en ver daarbuiten tot in het Apollo Theater in New York aan toe. Het afgelopen jaar heeft hij niet stil gezeten en met jong flamencotalent een nieuwe vorm gevonden: wervelende ritmes, spectaculaire dans, indiepop, nog meer ritme en vooral: het plezier om elkaar al improviserend te vinden. Eric heeft er weer zin in en neemt zijn nieuwe amigos mee: modern flamencodanseres Conchita Boon, pop/flamenco zangeres ELLE en de twee razend virtuoze percussionisten Dámaso Escauriaza en Elías Blanco op cajón. Hun recente televisieoptreden bij Podium Witteman en de livestream in Tivoli Vredenburg smaken naar meer….

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter