Activiteiten
Huygens Festival: Creatiewedstrijd Jungle Book

Het Huygens Festival 2022 vindt dit jaar plaats van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september. Na ’Für Elise’ van Ludwig van Beethoven en ’Het Aquarium’ uit het Carnaval der Dieren van Saint-Saens is dit jaar Jungle Book het thema van de creatiewedstrijd.

Laat je creativiteit de vrije loop op de muziek bij Jungle Book: van schilderen tot tekenen, van dichten tot schrijven, van TikTok-filmpjes tot eigen animatie of een creatie in 3D, de jury is benieuwd naar ieders creativiteit. Er zijn drie leeftijdscategorieën (t/m 10 jaar, 11 t/m 17 jaar en 18 jaar en ouder). In de leeftijd tot en met 10 jaar wordt creativiteit gezocht bij de muziek van George Sosnovski bij het boek ’De avonturen van een rossig jongetje’ van Vera Laporeva. Voor de twee andere categorieën geldt de Jungle Book Soundtrack Suite als inspiratiebron.

Er zijn ook dit jaar weer mooie prijzen te winnen. De prijzen voor de winnaars in de jongste leeftijdscategorie worden uitgereikt op zaterdag 24 september in de Franse Kerk voorafgaand aan de voorstelling van pianist Thomas Herrmann en violiste Vera Laporeva.

Tijdens het slotconcert van het Huygens Festival door het Constantijn Sinfonietta onder leiding van Ali Groen in de Oude Kerk worden de prijswinnaars voor de twee andere leeftijdscategorieën bekend gemaakt. Alle inzendingen zullen dan ook geprojecteerd worden. De Voorburgse theatermaker Stef Feld zal tijdens het Huygens Festival bij beide optredens als verteller optreden.

Inzenden kan tot 1 september 2022. Voor de muziek en overige voorwaarden: zie www.huygensfestival.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter