Activiteiten
Vooral films in Theater Ludens

Dit is het programma tot en met 23 juni van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95, Voorburg. Kaartverkoop is alleen tijdens kassa openingstijden op woensdag en zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en via de website.

Donderdag 16 juni: Filmhuis / de Luizenmoeder / Nederland 2021. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00. 

Komedie. Cast: o.a. Ilse Warringa, Jennifer Hoffman, Leny Breederveld, Dragan Bakema en Bianca Krijgsman. Na twee seizoenen van de satirische hitserie De luizenmoeder hadden acteurs Diederik Ebbinge en Henry van Loon geen zin meer, dus deze film moet het stellen zonder de populaire schooldirecteur Anton en conciërge Volkert. Dat is wel een gemis, zeker in de stroeve openingsscènes, waarin de dood van Anton wordt betreurd. Het verhaal wordt beter met de introductie van een interim-directeur die van basisschool De Klimop een soort digitale dictatuur wil maken. Dat leidt tot sterke grappen en observaties over teststress, maakbaarheid en individualisme. Nog meer dan de serie heeft de film een uitgesproken morele lading.

Donderdag 16 juni: Filmhuis / de Veroordeling / Nederland 2021. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00. 

Thriller van Sander Burger.  IJzersterke reconstructie – de film is uitsluitend gebaseerd op archiefmateriaal, officiële stukken en getuigenverklaringen – van de nasleep van de beruchte Deventer moordzaak uit 1999, toen de weduwe Wittenberg door wurging en vijf messteken in haar borst om het leven werd gebracht. Gezien door de ogen van Netwerk-journalist Bas Haan (Van Huêt), die eerst overtuigd is van de onschuld van haar al veroordeelde financieel adviseur Ernest Louwes (Kraan), dan van diens schuld, en zich vervolgens inzet voor klusjesman Michaël de Jong (Van Wageningen), die door vox populist Maurice de Hond (De Hond) – ten onrechte – wordt aangewezen als dader. Intelligent, belangrijk en soms woestmakend (vooral als het gaat om de diverse talkshows, die maar hijgend achter De Hond bleven aanlopen).

Donderdag 17 juni : Concert / Eric Vaarzon Morel / Fiesta. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,50.    

Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel is de ongekroonde koning van de flamenco: in Nederland en ver daarbuiten tot in het Apollo Theater in New York aan toe. Het afgelopen jaar heeft hij niet stil gezeten en met jong flamencotalent een nieuwe vorm gevonden: wervelende ritmes, spectaculaire dans, indiepop, nog meer ritme en vooral: het plezier om elkaar al improviserend te vinden. Eric heeft er weer zin in en neemt zijn nieuwe amigos mee: modern flamencodanseres Conchita Boon, pop/flamenco zangeres ELLE en de twee razend virtuoze percussionisten Dámaso Escauriaza en Elías Blanco op cajón. Hun recente televisieoptreden bij Podium Witteman en de livestream in Tivoli Vredenburg smaken naar meer….

Donderdag 23 juni: Filmhuis / Spencer /  Duitsland/Chili/VS/VK 2021. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00.

Biografie van Pablo Larraín.  Met o.a. Kristen Stewart, Timothy Spall, Sally Hawkins, Sean Harris . Het is 1991 – tien jaar na haar huwelijk met Prins Charles – en het leven van prinses Diana (Stewart in topvorm) ligt in duigen. Charles bedriegt haar openlijk (met Camilla Parker-Bowles) en Diana zit gevangen in een liefdeloos huwelijk. Toch wordt ze geacht om met de familie kerstfeest te vieren in Sandringham, een monstrueus landhuis dat prima zou passen in horrorfilm The Shining. Diana beseft daar dat ze haar koninklijke rol niet langer kan en wil spelen en komt aarzelend in verzet. Magistrale mix van genres (melodrama, horror, farce) van de Chileense regisseur Larraín (Jackie), met een fijn vilein script van Steven Knight (Eastern Promises, Locke).

Donderdag 23 juni: Filmhuis  / Corpus Christi / Polen 2019. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas € 8,00.  

Drama van Jan Komasa. Met o.a. Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel, Tomasz Zietek en Zdzislaw Wardejn. Aangrijpend drama over jonge delinquent Daniel, die de jeugdinrichting ontvlucht en zich in een plattelandsdorpje voordoet als priester. Waar hij met zijn eigenzinnige aanpak en dwarse morele opvattingen voor veel opschudding zorgt. Maar ook trauma’s aanpakt waar de vorige priester niet aan durfde te beginnen. Acteur Bielenia is – met zijn grote, wijd opengesperde ogen en nerveuze lichaam – perfect gecast als Daniel, en regisseur Komasa wisselt het drama (hard in de jeugdinrichting, hoopvol in het dorpje) vakkundig af. Het fraaie, strakke camerawerk is van Piotr Sobocinski jr. Genomineerd voor Oscar voor beste niet-Engelstalige film in 2020.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter