Nieuws
Minks wekelijkse column: Bebloed gebit

Aan de eettafel roetsjt hij met beleid de deksel van het bakje. Een Monatoetje, griesmeel met bessensap, die eenpersoons. Een duopak, die andere bewaart hij voor morgen. Snel draait hij het bakje om en mikt de caloriebom op zijn bord. Het zilveren afsluitrondje pielt hij, tong tussen zijn tanden, van de bodem.

Hij houdt van dit tafereel, elke zaterdag en zondag. Oefening baart kunst. Wachten tot er lucht tussenkomt en dan licht hij het hard plastic omhulsel. Wanneer de bessensap traag langs het puddinkje naar beneden druipt, heeft het veel weg van zo’n bloedend gebit met slecht tandvlees. Overigens verhindert dit walging opwekkend vergelijk niet dat hij met veel genoegen zijn dessertlepel pardoes in het ‘bebloede’ toetje plant.

Zijn gedachten dwalen af naar Kees. Normaal zouden ze vanavond stappen. Kees had plots een vriendin op de kop getikt, nou ja, zij meer hem eigenlijk. Hij droeg ook ineens een cowboyhoed en van die puntlaarzen, vond zij leuk. Een geruite bloes met zo’n koortje om zijn nek met van die pegeltjes er aan.

Ze doen aan lijndansen. Laatst toen ze op bezoek waren hebben ze het in de huiskamer voorgedaan. Hij leek wel een nicht, met die verfijnde beweginkjes. Ze zaten ook de hele avond aan elkaar te plukken. Er was voor beiden een hele nieuwe wereld opengegaan zei zij. Alsof ze weer achttien waren, leuk voor ze.

Hij drinkt ook ineens wijn in plaats van bier, vindt tie lekkerder, zegt zij. Ze vond dat lijndansen ook wel wat voor hem. Er was een vriendin voorhanden. Bij het kennismakingsbezoek begon zij de planten te verplaatsen, was beter. Even een stokje voor gestoken. Verbolgen was ze, en plots weg, ook beter.

De vriendin van Kees ging er op hoge poten achteraan. Hij zou haar beste vriendin intens beledigd hebben, ze wilde alleen maar goed doen. Kees snelde achter de twee diva’s aan. In de deuropening keek hij vertwijfeld  om met de blik van een moeder die tussen 2 van haar kinderen moet kiezen.

Hij stopte het laatste hapje bebloed gebit in zijn mond……….       De bel ging.

(Tekst: Mink Out)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter