Nieuws
Groentip: Een goed stoepplantje
Tijd voor een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘We zien jullie bijna denken waar komt Stadsbeheer nu toch weer mee aanzetten. Maar ja, je komt dit plantje echt niet overal tegen, ze is relatief zeldzaam. Ze wortelt graag in zandgrond en op open zonnige plekken. Juist daarom is de stad, met al haar getegelde paden, een uitstekend plekkie om te settelen. Lekker open en weinig concurrentie van andere planten.
Een goed stoepplantje dus, dit Kaal Breukkruid. Haar Latijnse naam Herniaria glabra is direct vertaald naar het Nederlands Kaal Breukkruid. Glabra betekend kaal. In het verleden werd de plant gebruikt, wanneer mensen zich letterlijk een breuk hadden gesjouwd, als geneeskrachtig kruid tegen hernia. Wil je de plant ontdekken dan moet je wel met je neus naar de grond want erg groot is ze niet. Mocht het van al dat bukken in je rug schieten.¬†Deze foto is genomen aan de Prins Bernhardlaan te Voorburg’.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter