Nieuws
Groentip: Natuurlijk groenbeheer!
Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘De gemeente gaat in de toekomst steeds meer over van traditioneel groenbeheer, waarbij geschoffeld wordt, naar natuurlijker groenbeheer. Enerzijds omdat het gebruik van bestrijdingsmiddelen in het groen al lange tijd verboden is en anderzijds omdat personeel lastig te krijgen is. Traditionele groenvakken zijn daarom steeds moeilijker in stand te houden. Stadsbeheer wil ook de biodiversiteit in onze gemeente stimuleren. Dat natuurlijk groenbeheer ook mooi kan zijn, blijkt wel uit deze bloemrijke vakken in de parkstrook langs de laan van Dobbe tot Zegge. Hier groeit nu een grote variatie aan bloeiende bollen en inheemse kruiden, die weer veel insecten aantrekken. En insecten trekken op hun beurt weer vogels aan. Door bollen (de vroege bloeiers) en inheemse kruiden (de latere bloeiers) te combineren, zijn er een groot deel van het jaar mooie bloemen te zien. Eenmaal per jaar, in de winterperiode, wordt er gemaaid, waarbij het maaisel wordt afgevoerd’.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter