Nieuws
Ziekenhuisgroep trots op kwaliteitskeurmerk

HMC-ziekenhuisgroep (Antoniushove, Bronovo, Westeinde) heeft opnieuw het kwaliteitskeurmerk van Qualicor behaald. Met de verlenging van de accreditatie met vijf jaar weten patiënten dat HMC voldoet aan hoge internationale kwaliteitsnormen. De Qualicor-accreditatie is een belangrijk kwaliteitslabel voor ziekenhuizen. Qualicor toetst of de zorg in ziekenhuizen aan belangrijke criteria voldoet. ,,We hebben de verlenging van onze accreditatie binnen en dat is echt iets om trots op te zijn”, vertelt HMC-bestuursvoorzitter Ingrid Wolf. ,,De kwaliteit van zorg voor onze patiënten staat bij ons voorop. Elke collega in HMC werkt daar elke dag hard aan. Het is mooi om te zien dat dat wordt herkend.”

Door de coronacrisis deden de auditoren van Qualicor hun onderzoek naar de kwaliteit in HMC zowel op locatie als online, waarbij de zorgmedewerkers de auditoren met een tablet een indruk gaven van hun dagelijkse werk. De auditoren, zelf zorgprofessionals uit de praktijk, controleerden processen, protocollen en spraken met medewerkers van verschillende afdelingen. Ook patiënten werd naar hun ervaringen gevraagd.

De auditoren van Qualicor waren in hun rapportage erg positief over HMC. Ze gaven onder andere complimenten over het nieuwe Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum, de oncologische zorg en de spoedeisende hulp in het Westeinde. Daarnaast hadden ze mooie voorbeelden gezien van samenwerking tussen zorgmedewerker en de patiënt, zoals bij ‘Samen Beslissen’.

,,Kwaliteit is geen toeval”, zegt Ingrid Wolf. ,,Een ziekenhuis moet veel zaken op orde hebben om iedere dag opnieuw goede kwaliteit te leveren waar onze patiënten op kunnen vertrouwen. We hebben als HMC, in een uitdagende tijd waarin veel extra’s van ons is gevraagd, laten zien dat dit het geval is op al onze locaties. Daar mogen we zeker trots op zijn.” (foto HMC)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter