Nieuws
Groentip: De Levende Begraafplaats
Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘Wanneer we een bezoek brengen aan de laatste rustplaats van onze dierbare nemen we vaak een bloemetje of plant mee om het graf wat op te fleuren. Planten worden op het graf geplant en door de aanwezigheid van water in de buurt slaan veel van die tuinplanten aan.
Hier op de foto zien jullie Walstroleeuwenbek, Linaria purpurea dit plantje is een echte tuinvluchteling want ze komt van origine uit Italië. Langzaamaan vindt ze haar weg over de Oosterbegraafplaats. Ze strooit lustig haar zaadjes in het rond om vervolgens op een mooi plekje te ontkiemen. De Nederlandse naam ‘Walstroleeuwenbek’ heeft ze te danken aan haar blad. Dit blad staat net als bij Walstro in een krans rond de stengel. Haar opmars in Nederland is ergens rond de jaren 80 begonnen. Sinds 1999 wordt ze steeds vaker waargenomen in het Westen van ons land en kunnen we haar goed ingeburgerd noemen. Ben je met kinderen op stap, en kom je deze plant tegen, knijp dan voorzichtig aan de beide zijde van de bloem die gaat open als de bek van een vervaarlijke leeuw. Gelukkig bijt ze niet’.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter