Activiteiten
Carillonconcert Gerda Peters zaterdag 13 augustus

Zaterdag 13 augustus zal  beiaardier Gerda Peters vanaf 14.00 uur de eerste van de serie zomerconcerten op het carillon in de toren van de Oude Kerk in de Herenstraat in Voorburg verzorgen. Tijdens deze feestelijke opening van de concertserie zal zij samen spelen met een Voorburgse straatmuzikant. Wie deze Mystery Guest is, blijft nog even geheim.

Geboren en getogen in het centrum van Haarlem zijn beiaard- en orgelklanken Gerda Peters met de paplepel ingegoten. Gerda Peters is stadsbeiaardier van Almere, Beverwijk en Voorburg. Zij vervangt regelmatig collega beiaardiers en geeft door heel Nederland en in het buitenland concerten. Samen met Sarina Brouwer (saxofoon) vormt zij een duo. Tevens heeft zij een privé leerlingenpraktijk in de Bollenstreek en geeft zij beiaardlessen in Voorburg. Zie voor meer info haar website: www.gerdapeters.nl

Gerda is aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam afgestudeerd voor orgel en kerkmuziek. Vervolgens heeft zij met goed gevolg het staatsexamen piano afgelegd. In 2008 slaagde zij voor haar diploma Master of Music in Carillon aan de Nederlandse Beiaardschool (NBS) te Amersfoort (faculteit muziek van de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht). (foto Nine Images)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter