Nieuws
ADO Den Haag vrouwen van start

De ADO Den Haag vrouwen presenteren zich vandaag in het Duitse Scheidweiler ten noord-oosten van Trier op het sterk bezette toernooi om de Steka Cup. Er wordt in een poule gespeeld tegen SG99 Andernach en Eintracht Frankfurt (beiden tweede Bundesliga) alsmede FC Köln (Bundesliga). Daarna gaat het om de halve finale dan wel finale of plaats in de eindrangschikking.

De ploeg van trainer Sjaak Polak (inwoner van Leidschendam-Voorburg) wist de volgende speelsters binnen te halen: Daniëlle Noordermeer (Excelsior), Lobke Loonen (KAA Gent), Nicole Stoop (VV Alkmaar), Lysanne van der Wal (FC Twente), Chloé vande Velde (KAA Gent), Dante Wammes (Excelsior) en Vanessa Susanna (KAA Gent). Uit de eigen jeugd kwamen Cato Pijnacker Hordijk, Wendy Balfoort, Isa Grimmius en Laura Dankelman.

Vertrokken zijn: Gwyneth Hendriks (PSV), Shanique Dessing (PSV), Amber Verspaget (Feyenoord), Akke van den Born (Excelsior), Romy Speelman (amateurs), Jolina Amani (Braga).

Op het toernooi om de Steka Cup kan ADO Den Haag ook nog VfL Wolfsburg, Feijenoord, de nationale ploeg van Luxemburg en SV Eversberg ontmoeten.

Op 20 augustus speelt ADO Den Haag vrouwen in Essen een oefenduel tegen SGS Essen. Daarna zijn er nog oefenwedstrijden tegen VV Alkmaar (26 augustus, 19.00 uur, Princes Irenesportpark Rijswijk), Excelsior (2 september, 19.30 uur, idem) en Wartburgia (7 september, 20.00 uur, idem). Op 18 september start de competitie met een thuisduel tegen nieuwkomer Telstar.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter