Nieuws
Groentip: Perzische Slaapboom in bloei

Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘Op de Oosterbegraafplaats aan de Rodelaan in Voorburg, staat de Perzische Slaapboom in bloei! Dat maakt haar aanzien nog statiger. Haar blad heeft wel wat weg van een varen en haar ragfijne bloeiwijze zorgt er vaak voor dat mensen even blijven stilstaan aan haar zijde om zich te verwonderen hoe divers de natuur kan zijn. Haar Nederlandse naam heeft ze te danken aan het feit dat ze in de avond haar bladeren dichtvouwt en laat hangen alsof ze langzaam wegdoezelt. Van origine komt ze uit het oosten van China tot Iran. Ondanks dat ze niet van hier is, zijn bijen gek op haar bloemen en zien we ze regelmatig snoepen van de nectar. Op de Oosterbegraafplaats hebben we een cultivar staan Albizia julibrissin ‘Ombrella’. Kom eens langs om je te verwonderen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter