Nieuws
Groentip: Natuur is klaar met de zomer

Vandaag een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘Aan de natuur kun je zien dat ze klaar is met de zomer. Veel vogels zijn alweer onderweg naar hun winterbestemming, bomen kleuren langzaamaan naar allerlei herfsttinten en overal zie je planten die hun best doen om te zorgen dat hun nageslacht gewaarborgd is. Op de foto zien jullie de zaden van Kompassla. Ze zitten vast aan een soort van parachuutje. Klaar om opgetild te worden en al zwevend door de lucht naar een nieuwe bestemming te glijden. Van origine is het een steppeplant maar door de activiteiten van de mens komt ze ons vrolijk achterna, het is een echte cultuurvolger. Vaak vind je haar op stenige kale plekken daar kan ze mooi profiteren van de zon. Ze heet natuurlijk niet voor niets Kompassla, ze draait haar bladeren zodanig dat volle middagzon op de zijkant van de bladeren schijnt. Zo voorkomt ze uitdroging. Voor ons is het een soort kompas omdat het blad ons verteld waar het Oosten en Westen is. Dit exemplaar staat aan de Nieuwe Havenstraat op het terrein waar we in de toekomst gaan bouwen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com