Activiteiten
Muziek, dans, film en cabaret in Ludens

Dit is het programma tot 24 september van Theater Ludens (Burg. Feithplein 95 Voorburg, Tel. 070 – 387 1168). Kaartverkoop kan alleen tijdens kassa openingstijden zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur. En één uur voor een voorstelling. Kijk ook op www.theaterludens.nl

Vrijdag 16 september: Concert / Luna Zegers / Entre dos mundos. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50.

Entre Dos Mundosis een sprankelende en ontroerende muziektheatervoorstelling waarin zangeres en componiste Luna Zegers zingt en vertelt over thema’s als identiteit, verlangen, levenslust, liefde en verlies. Met haar zelfgeschreven teksten én muziek schept Luna Zegers een fascinerende wereld waarin ze alle bagage die ze onderweg heeft verzameld samenbrengt. Ze koppelt de vurige flamenco-ritmes aan haar jazz-zangachtergrond en creëert zo een volstrekt uniek geluid. Luna verweeft in Entre Dos Mundos haar prachtige liederen met persoonlijke verhalen waarmee ze haar publiek een intieme kijk in haar leven geeft.  Dit alles resulteert in een muziekprogramma van uitzonderlijke, internationale klasse. Luna Zegers studeerde in 2015 als eerste (en nog steeds enige) niet-Spaanse af in flamenco-zang aan het prestigieuze conservatorium ESMUC in Barcelona; een absoluut unicum. In 2010 sloot ze cum laude haar zangopleiding af aan het Conservatorium van Amsterdam. Luna is een even zeldzaam als veelzijdig talent.

Zaterdag 17 september: Dans/Neel Verdoorn dance projects/Ballads  – Hope Between Heartbeats. Aanvangstijd 20.30 uur . Toegangsprijs € 19,50.

Het Doelen Ensemble en Neel Verdoorn Dance Projects slaan de handen ineen voor een weergaloos mooie voorstelling over de Ballade. Met muziek van Guillaume de Machault, Melody Gardot, Sting, Chopin e.a.

Ballads vertelt het verhaal van de ballade door de eeuwen heen. Eén van de oudste liedgenres waarin thema’s als liefde, dood, trouw en ontrouw, geluk en verleiding worden bezongen. In de huidige maatschappij waarin mensen individueel georiënteerd zijn, de wereld steeds groter wordt en aan ieders voeten ligt, lijkt alles maakbaar.

Tegelijkertijd verharden we en bekijken we elkaar steeds kritischer via alle sociale media. Hierdoor voelen mensen zich steeds meer op zichzelf teruggeworpen, kwetsbaar en alleen. Als reactie hierop is er steeds meer behoefte aan storytelling.  De ballade vormt een verbindende factor, troostend en verzoenend juist in deze corona-tijd waarin mensen worstelen met gevoelens en weer op zoek zijn naar de menselijke maat en wezenlijk contact met anderen: je bent niet alleen.

Zondag 18 september: Koos Mark BigBand / Music for the movies. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 16,00.

De Koos Mark Big Band bestaat dit jaar 50 jaar. Sinds 1972 heeft Koos Mark een traditionele bigband bezetting en een eigen kenmerkende sound. – De Koos mark Big Band sound!  De orkestleider Koos Mark heeft met zijn arrangementen en muziekkeuzes een unieke big band sound gecreëerd, die moet je gehoord hebben!  Toen Charlie Chaplin meer dan honderd jaar geleden begon met films maken, heeft hij niet kunnen bedenken dat de Koos Mark Big Band in Charlie’s eigen huis in Vevey (Zwitserland) zijn filmmuziek zou spelen. Toch was dat het geval, EN…. de start van “Music for the Movies”. Na dat gedenkwaardige concert in 1995, is het programma uitgebreid met muziek uit de films van Federico Fellini, James Bond, The Godfather en vele anderen.

Donderdag 22 september: Filmhuis / Licorice Pizza / 2021 / VS . Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00, met bibliotheekpas:€ 7,00.

Komedie van Paul Thomas Anderson.  Met o.a. Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Bradley Cooper en Tom Waits.  Los Angeles 1973, Nixon is (nog) president, en een oliecrisis dreigt. Maar daar is de 15-jarige Gary (met verve gepeeld door Philip Seymour Hoffmans zoon Cooper) totaal niet mee bezig. Hij heeft zoveel plannen en energie dat hij zich nergens door laat tegenhouden. Dus wanneer hij Alana (Haim, dé ontdekking van deze film) voor het eerst ziet en op slag verliefd is, spreekt hij haar aan. Ook al is ze 25. Regisseur Paul Thomas Anderson (1970) keert in dit heerlijk zigzaggende, komische coming-of-age-drama opnieuw terug naar zijn eigen jeugd in LA, zoals hij eerder al deed in films als Boogie Nights, Magnolia en Inherent Vice.

Zaterdag 24 september : Cabaret / Jeroens Clan / Tere zieltjes. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 17,00.

Er zijn twee soorten mensen: sneue lafaards die nooit iets nieuws durven te proberen én mensen zoals jij, die over tien jaar kunnen zeggen: “Ik was op 24 september 2022 in Theater Ludens in Voorburg bij de debuutvoorstelling van Jeroens Clan. En toen waren ze nog een stuk goedkoper.”
Na een succesvolle finalistentournee van het Leids Cabaret Festival komen Jip de Poorter, Matthias Tuns en Bram Kroon nu met ‘Tere zieltjes’. Een programma vol snelle scènes, rauwe liedjes en scherpe grappen die jij op je werk gaat proberen na te vertellen. Succes ermee!  Zorg dat jij dit gezien hebt voordat anderen het erover gaan hebben!

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter