Nieuws
13-9 Groentip: Indische sering volop in bloei

Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ‘Op de hoek Rozenboomlaan/Prins Bernhardlaan in Voorburg staat momenteel een Lagerstroemia indica prachtig te bloeien. Dit is een soort die van oorsprong in Australië, Oost-Azië en Japan voorkomt, maar die de meeste mensen met name kennen van Zuid-Europa, waar hij veel als straatboom gebruikt wordt. De Nederlandse naam voor deze soort is Indische sering.

Tot voor kort was deze soort niet of nauwelijks in Nederland te zien, omdat deze boom alleen in warme zomers bloeit en niet tegen strenge winter kan. Door het steeds warmer wordende (stads)klimaat kunnen we ook in Nederland deze boom steeds vaker gebruiken. Omdat de boom pas in augustus/september bloeit, als alle andere bloesembomen zoals sierappels en sierkersen allang zijn uitgebloeid, is dit een mooie aanvulling op ons bestaande stadsbomensortiment. Behalve schitterende bloemen in felle kleuren heeft de Lagerstroemia ook een fraaie gladde karakteristieke roodbruine bast en in het najaar een mooie geel-oranje tot rode herfstverkleuring. Kortom een plaatje!’
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter