Activiteiten
15-9 Huygens Festival is ode aan de vrouw

Het thema van het Huygens Festival 2022 van vrijdag 23 tot en met 25 zondag september is Sterren. Constantijn Huygens  noemde in zijn gedichten zijn vrouw Suzanna van Baerle ’Sterre’. Alle reden voor het Huygens Festival om de vrouw in 2022 als centraal thema terug te laten komen.

 Op vrijdagavond schittert bijvoorbeeld de winnaar van de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg die bekend wordt gemaakt in het optreden Venus, Moed en Liefde, waarbij het Alkyona Quartet de sopraan Elisabeth Hetherington en De Dutch Don’t Dance Division begeleidt op composities van vrouwelijke componisten.

Op zaterdag bijten Joram van Ketel (trombone) en Iddo van van der Giessen (orgel) de spits af met ’Ruimtereis’: een bijzondere voorstelling waar de ruimte van de Oude Kerk in het Huygenskwartier Voorburg volop voor wordt gebruikt. Zaterdag staan vrouwelijke componisten ook centraal in het liederen-programma van Maarten Karres (bas-bariton) & Maarten Koen (piano). Een ander soort ster is de dichter/schrijver Ilja Leonard Pfeijffer die gedichten voor zal dragen (met tussendoor muziek) en ook geïnterviewd zal worden. Zaterdagavond is gewijd aan Ode aan de Vrouw, Meer dan Opera! met bekende (en ook iets minder bekende) melodieën waar vrouwen een hoofdrol in spelen.

Het optreden van het Sintiromarus mag natuurlijk niet onvermeld blijven: Blishta Zaffia Hoopman staat als vrouwelijke helft van het duo immers als een echte ster op de festivalposter!

Op zondagmiddag staat het Constantijn Sinfonietta onder leiding van Ali Groen. In het voorprogramma straalt een jonge ster: de achtjarige pianiste Yulianna Beziazychna uit Oekraïne. Zij woont in Wassenaar en schitterde afgelopen zondag in een concert in De Kieviet. Naast het slotconcert is er zondag ook een extra Vrienden van het Constantijn Sinfonietta concert.

Voor meer informatie over het volledige programma en tickets: zie www.huygensfestival.nl (foto Frank Rozenberg)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com