Ludens
Veel cabaret in Theater Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens voor de komende week. Kaartverkoop via www.theaterludens.nl . De kassa is open top zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur. En één uur voor een voorstelling.

Donderdag 22 september: Filmhuis / Licorice Pizza / 2021 / VS ; Aanvangstijd: 20.00 uur ; toegangsprijs: € 9,00. Met bibliotheekpas:€ 7,00

Komedie van Paul Thomas Anderson.   Met o.a. Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Bradley Cooper en Tom Waits.  Los Angeles 1973, Nixon is (nog) president, en een oliecrisis dreigt. Maar daar is de 15-jarige Gary (met verve gepeeld door Philip Seymour Hoffmans zoon Cooper) totaal niet mee bezig. Hij heeft zoveel plannen en energie dat hij zich nergens door laat tegenhouden. Dus wanneer hij Alana (Haim, dé ontdekking van deze film) voor het eerst ziet en op slag verliefd is, spreekt hij haar aan. Ook al is ze 25. Regisseur Paul Thomas Anderson (1970) keert in dit heerlijk zigzaggende, komische coming-of-age-drama opnieuw terug naar zijn eigen jeugd in LA, zoals hij eerder al deed in films als Boogie Nights, Magnolia en Inherent Vice.

Zaterdag 24 september: Cabaret / Jeroens Clan / Tere zieltjes; Aanvangstijd: 20.30 uur; Toegangsprijs: € 17,00.

Er zijn twee soorten mensen: sneue lafaards die nooit iets nieuws durven te proberen én mensen zoals jij, die over tien jaar kunnen zeggen: “Ik was op 24 september 2022 in Theater Ludens in Voorburg bij de debuutvoorstelling van Jeroens Clan. En toen waren ze nog een stuk goedkoper.”  Na een succesvolle finalistentournee van het Leids Cabaret Festival komen Jip de Poorter, Matthias Tuns en Bram Kroon nu met ‘Tere zieltjes’. Een programma vol snelle scènes, rauwe liedjes en scherpe grappen die jij op je werk gaat proberen na te vertellen. Succes ermee!
Zorg dat jij dit gezien hebt voordat anderen het erover gaan hebben!

Zondag 25 september: Jeugdtheater/Beeldenmakerij Laros en De Jong/Paniek in de wolkenfabriek (4+) ; Aanvangstijd: 14.00 uur;  Toegangsprijs: € 10,00

Het is de start van een nieuwe werkdag in de wolkenfabriek. Een dag als alle andere dagen; geen vuiltje aan de lucht. Even de weersvoorspelling uitvoeren, alles gaat perfect, zoals altijd. Totdat… Gerrit, het superbrein en bedieningspaneel van de wolkenfabriek gestolen wordt! En dan gaat het mis. Heel erg mis!

In India wordt het plotseling veel te droog, in Kiribati weer veel te nat en op de Noordpool smelt het laatste ijs. Het weer is op hol geslagen! Er is dus haast geboden om Gerrit terug te vinden voordat er nog veel meer mis gaat. Speurend naar sporen reist Irene de wereld over in haar zelfgebouwde vliegtuig. Waar is Gerrit nu? En wie heeft Gerrit gestolen? En vooral: Waarom?

Het antwoord op dit alles brengt Irene en haar opgeduikelde clubje niet alledaagse vrienden op het spoor van de dader. Er volgt een spannende en verrassende ontknoping… Want het weer is gratis en voor niets komt de zon op…toch?

Op een kolderieke, verbeeldende manier wordt aandacht besteed aan klimaatverandering (opwarming van de aarde). Laros & De Jong zijn meesters in het creëren van prachtige pop up decors. Deze voorstelling is een combinatie van figurentheater, pop up en projectie. Beeldend en verrassend!

Woensdag 28 september: Lezing / Manon Ossevoort / Het meisje met de tractor ; Aanvangstijd: 20.00 uur;  Toegangsprijs: € 9,00, Met bibliotheekpas:€ 7,50

Deze lezing wordt u aangeboden door de Bibliotheek aan de Vliet.  Na een aangrijpende ervaring ontstaat bij Manon Ossevoort de diepe wens om te laten zien dat de wereld wél mooi is. Ze besluit een onwaarschijnlijk avontuur aan te gaan: op een tractor rijdt ze naar het einde van de wereld: de geografische Zuidpool.  De langzame tocht wordt bijzonderder en magischer dan ze zelf vooraf had durven bedenken.Het meisje en de tractor is een verzameling van de bijzondere ontmoetingen en ervaringen die zij onderweg had. Heel langzaam, zo langzaam als haar oude tractor, vindt ze de moed om demonen uit haar verleden onder ogen te komen en ze voorgoed te verjagen.

Pas als dit haar lukt, zal haar reis het beoogde happy end kunnen krijgen. Een verhaal over de moed vinden om jezelf te worden en een ode aan alles wat mooi is op de wereld.  In haar lezingen gebruikt Manon haar talenten als actrice om mensen mee te nemen in een avontuurlijk verhaal over daadkracht en doen. De lezingen helpen haar haar einddoel realiseren en geven vorm aan haar missie: mensen inspireren met verhalen die laten zien dat de wereld zo mooi is als jij (en wij) ‘m zelf (en met elkaar) maken! Manon ontwikkelde zich van actrice en theatermaakster tot entrepreneur met een missie.

Donderdag 29 september{ Lezing + Film / Camille Claudel / Frankrijk 2013; Aanvangstijd lezing: 12.30 uur ; Toegangsprijs film met inleiding: € 12,50, Met bibliotheekpas: € 10,50

De introductie/lezing wordt gehouden door Anne Marie Boorsma, kunsthistorica.   Als u deze introductie/lezing bijwoont, krijgt u meer inzicht in de film. Anne Marie attendeert u op feiten die u normaliter (misschien) niet opgevallen zouden zijn. En nu tijdens het bekijken van de film denk u o ja, dat werd al verteld.

Biografie van Bruno Dumont.   Met o.a. Juliette Binoche, Jean-Luc Vincent en Emmanuel Kauffman.

Drie beslissende dagen uit het leven van de vrijgevochten Franse beeldhouwster Camille Claudel (Binoche), die door haar familie in een gesticht werd gestopt. Ze zit daar al twee jaar als haar broer Paul (Vincent), dichter, diplomaat en devoot katholiek, haar bezoekt. Zoals altijd bij Dumont gaat het over menselijke verhoudingen en geweld, maar ook over creativiteit, spiritualiteit en gekte. Als portret van een getormenteerde ziel is de film subliem, mede dankzij het verpletterende optreden van Binoche. Maar waar het de relatie tussen broer en zus betreft, mist Dumont subtiliteit.

Donderdag 29 september: Talentenloods / Open podium; Aanvangstijd: 19.30 uur ; Toegangsprijs tot 21 jaar: € 0,00. Prijs: € 5,50

Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen op een breed gebied van muziek, dans, theater, schrijven, tekenen, sport, multimedia tot techniek.  Er zijn 5 Open Podiumavonden, waarvan 4 voor jeugd van 12-21 jaar en de laatste voor leerlingen van groep 8 basisschool als start-up.

Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotavond in Theater Ludens. Daarna kan iedereen die heeft opgetreden bij Talentenloods deelnemen aan de Buitenpodia.

Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Verschillende jongeren komen terug om nieuw werk te laten horen. Talentenloods wil ook een werkplaats voor jongeren zijn. Zo is er ook plaats voor gastpresentatoren, assistentie bij techniek, foto en film, pr en scouting. Het is de plek om met je talent aan de slag te gaan in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast wil Talentenloods een stimulans zijn voor andere plaatsen in Nederland.

Vrijdag  30 september: Cabaret / Dolf Jansen / Flitsbezorgd (Oudejaars 2022) (try out); Aanvangstijd: 20.30 uur; Toegangsprijs: € 18,50

We zijn eraan gewend geraakt dat alles binnen 10 minuten (!) bij ons thuis wordt gebracht, chips, barbequesaus, 2 bananen en ketamine voor het hele weekend.  Dolf Jansen gaat het weer eens helemaal anders doen, in zijn 34e oudejaarsvoorstelling, Flitsbezorgd.

In 100 minuten (!) maakt hij een soort van chocola van een jaar dat begon tussen lockdown en VRIJHEID, en via oorlog in Europa en ander grensoverschrijdend gedrag uitkwam bij een slutty summer 2.0, en natuurlijk een volgend groot sportevenement op een plek waar je je dwangarbeiders nog niet naartoe zou sturen.

Oudejaars 2022 brengt hoop, comedy, poezie, improvisatie maar ook een pleidooi voor vrede en menselijkheid op plekken waar agressie en angst lang genoeg aan het woord zijn geweest.

Oke, omdat de voorstelling nou eenmaal Flitsbezorgd heet zal het tempo geregeld redelijk hoog liggen, maar u krijgt meer dan voldoende tijd voor schaterlach en andere geluiden.

Zaterdag 1 oktober: Cabaret / Vuile Huichelaar / Omdat ik zoveel van je hou en andere foute liedjes!  Aanvangstijd: 20.30 uur , Toegangsprijs: € 22,50

De koninginnen van het meezing-cabaret, Paulette Willemse en Saskia van Zutphen, weten van geen ophouden. Al meer dan tien jaar maken ze de theaters in Nederland (on)veilig voor duizenden vrouwen. En nu staat Vuile Huichelaar nummer zéven alweer op het program! Na een wonderlijk jaar van onzekerheid en isolatie zijn er goede voornemens om in deze show volledig los te gaan.

Weg met hoestschaamte, coronakilo’s, huidhonger, anderhalve-meter-samenleving en hamsterschaamte. Weg met gesprekken over de heg, het raamgesprek, disselen, amateurvirologen, het Irma-effect, snotter- en snuitschaamte. We zoeken de ruimte om de braafheid en het keurslijf te laten varen. En wat is er dan fijner dan zingen?! Lekker de grenzen opzoeken van wat wel en niet kan of mag. Maar wat zéker mag, is liedjes kiezen die we anders misschien links zouden laten liggen. Laat je gaan met… Vuile Huichelaar 7: ‘Omdat ik zoveel van je hou en meer foute liedjes!’

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com