Nieuws
21-9 Beelden ADO relschoppers in Opsporing Verzocht

Na de aanhouding van de 8 relschoppers direct na de voetbalwedstrijd ADO-Excelsior op 29 mei en de 31 verdachten die na het onderzoek zijn aangehouden, toonde de politie gisteravond opnieuw beelden in Opsporing Verzocht. Deze beelden zijn van relschoppers waarvan de identiteit nog niet zijn vastgesteld. Wie de uitzending heeft gemist, kan vandaag de herhaling zien.

Na afloop van de wedstrijd bestormden ADO-supporters het veld waarbij ze onder andere zwaar vuurwerk, fakkels en andere voorwerpen naar het vak met Excelsior-supporters gooiden. Buiten het stadion werden ME’ers met stenen, straattegels, ijzeren staven, brandende voorwerpen en een uit de grond getrokken verkeersbordpaal bekogeld. Hierbij raakten diverse ME’ers gewond. Ook de politiehonden werden niet ontzien

Inmiddels zijn er, na intensieve samenwerking met ADO Den Haag, de KNVB en het Openbaar Ministerie, tot nu toe ruim 50 landelijke stadionverboden uitgereikt door de KNVB. De duur van deze stadionverboden variëren van 12 maanden tot meerdere jaren, waarbij er ook verschillende stadionverboden zijn opgelegd van meer dan tien jaar. De komende periode zullen hier nog een flink aantal stadionverboden bijkomen. Naast deze landelijke stadionverboden zijn er door ADO Den Haag ook nog voorwaardelijke stadionverboden opgelegd.

Gisteravond toonde de politie opnieuw beelden van relschoppers in Opsporing Verzocht. Eerder zijn er beelden getoond in het regionaal opsporingsprogramma Team West, sociale media en op de website. Naar aanleiding van de binnengekomen tips en het verdere onderzoek werden de verdachten aangehouden, uitgenodigd en gehoord. Van de reeds gehoorde verdachten zijn er door het Openbaar Ministerie in het najaar politie rechtszittingen gepland.

Herkent u een persoon op de beelden of andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u ook contact opnemen met het Team Criminele Inichtingen (TCI) 06- 57876279. (foto politie)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter