Nieuws
Drie dagen klassiek genieten tijdens Huygens Festival

Het Huygens Festival 2022 belooft weer drie dagen klassiek genieten van vrijdag 23 september tot en met zondag 25 september. Met een kleine 40 optredens in zes locaties in het  Huygenskwartier Voorburg is er een veelheid aan klassieke muziek, maar ook dans en poëzie.

 Burgemeester Bijl opent het Huygens Festival 2022 op vrijdagmiddag in de Oude Kerk bij het Openingsconcert  met jeugdensembles (dit jaar ook met een Vlaamse afvaardiging).  Vrijdagavond reikt wethouder Belt tijdens ’Venus, Moed en Liefde’ de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg 2022 uit. Zaterdag is er een keur aan optredens in de Oude Kerk, de Franse Kerk,  De Voorhof,  Museum Swaensteyn, Huygens’ Hofwijck en ANNA Vastgoed & Cultuur (Herenstraat 42). Van dans tot kamermuziek en van koor en orgelmuziek tot de bekende schrijver/dichter Ilja Leonard Pfeijffer die gedichten voordraagt en nog veel meer! Zaterdagavond is traditioneel voor opera gereserveerd: Ode aan de Vrouw, Meer dan Opera!

 Op zondag is het Slotconcert met het Constantijn Sinfonietta onder leiding van Ali Groen en een extra Vrienden van het Constantijn Sinfonietta-concert

 Voor meer informatie en tickets: www.huygensfestival. Een aantal optredens is gratis te bezoeken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter