Nieuws
Groentip: Een fervent liefhebber van zwetende boomlijken

Tijd voor een verse Groentip van Stadsbeheer: ‘Net als de ecologische beheerders van Stadsbeheer, is het Wieltje een fervent liefhebber van zwetende boomlijken. In park Vreugd & Rust in Voorburg laten we, indien mogelijk, de bomen die ten prooi zijn gevallen aan een storm, lekker liggen. Want er leeft van alles op dood hout.

Op deze stam vertoeft niet alleen het Wieltje maar heeft zij gezelschap van Judasoor, Zwarte Trilzam en Geweizwam. Een bont gezelschap zo bijeen. Wil je haar vinden, dan moet je wel goed zoeken want ze is een heel klein paddenstoeltje. Gelukkig komt ze algemeen voor bij ons in Nederland. Wanneer je een beetje zoekt is de kans groot dat je haar tegenkomt’.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter