Nieuws
Leerlingen Veurs Lyceum maken affiche voor concert

De bovenbouwleerlingen van het Veurs Lyceum in Leidschendam met kunst in hun vakkenpakket zijn onlangs bij Amare in Den Haag geweest met als doel inspiratie op te doen om een affiche te ontwerpen voor een concert. Amare is in de Haagse regio bekend als huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting. De opdracht voor de leerlingen is om een affiche te maken voor het concert The 5 Elements van het Residentie Orkest en violist Tim Kliphuis met medewerking van dansensemble Kalpanarts.

De leerlingen kregen ter inspiratie voor hun ontwerp een workshop over klankkleur en zij maakten kleine muziekstukjes over de elementen water, aarde, lucht en vuur. Zij woonden ook een kwartiertje bij van de repetitie van het Residentieorkest voor The 5 Elements.

Docent Elmar Caspers: ,,Het Veurs Lyceum heeft een Technasium en een Sportklas, maar ook worden leerlingen gestimuleerd hun algemene ontwikkeling te verbreden, ook op cultureel en kunstzinnig vlak. Bij het vak kunst ontwerpen de leerlingen een affiche. Dat motiveert de leerlingen enorm.” Rector Philip de Vries voegt toe: ,,We proberen veel met bedrijven om ons heen samen te werken en leerlingen ook buiten de klaslokalen te laten leren, dat levert modern en toepassingsgericht onderwijs op, dat onze leerlingen extra motiveert.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter