Nieuws
Groentip: Paddenstoelen en zwammen zijn wakker gekust
Een herfstachtige Groentip van Stadsbeheer: ‘De paddenstoelen en zwammen in Park Vreugd & Rust in Voorburg zijn wakker gekust door de regenbuien van de afgelopen periode. Een week geleden was er nog niet zoveel te zien, maar nu verschijnen ze overal. En net als de mens heb je ze in vele soorten.
De Symbionten, zij leven in totale harmonie met hun gastheer en zorgen ervoor dat het hun gastheer aan niets ontbreekt en zelf pikken ze een graantje mee van, de door de boom, geproduceerde suikers. De Saprofyten, leven op dood hout en plantenresten. Dit zijn de echte opruimers van de natuur. De Parasieten, deze geniepigerds onttrekken voedingsstoffen van hun gastheer zonder daar ook maar iets voor terug te doen. Sommige zijn zelfs zo agressief dat hun gastheer uiteindelijk het loodje legt.
Toch zijn ze allemaal van groot belang voor ons ecosysteem zelfs de laatste. In het bos zorgen de parasieten ervoor dat bomen verzwakken en uiteindelijk omvallen zodat er weer open plekken ontstaan en de natuurlijke cyclus weer van voren af aan begint. Daarom worden al onze bomen elke 3 jaar gecontroleerd op vitaliteit en veiligheid’.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter