Activiteiten
Muziektheater stelt Spinoza centraal

In het Koorenhuis aan de Prinsegracht in Den Haag zijn zes avonden gevuld met de muziekvoorstelling ‘Lof der Rede – Spinoza leeft zich uit’. In dit karakterspel wordt de denkwereld van de filosoof/vrijdenker Spinoza voor een breed publiek toegankelijk gemaakt.

Het concept is uniek: een allegorie in de vorm van een reality show. Begrippen als de rede, zotheid, blijheid, levensdrift, droefheid en nog allerlei andere eigenschappen, worden verbeeld door mensen. De achttien personages maken in hun alledaagse  leven van alles mee, wat leidt tot confrontaties, ontroering en komische momenten. De twintig scènes tellen negen songs, waarbij ook de drie ‘DemoGratiën’ zingend hun muzikale noot voor het voetlicht brengen. Tot slot verschijnt Spinoza zelf op het toneel om zijn eigen lof op het gezonde verstand te motiveren.

Wat kan Spinoza’s filosofie bijdragen aan vrijheid en vrede in de huidige maatschappij en aan het persoonlijk en collectief geluk? Actuele thema’s als vrijheid, verdraagzaamheid, bezinning en burgerschap zijn uitgewerkt door auteur Piet Bogaards, componist Jan Willem Hoekstra en regisseur Arnold Hemmel.

De voorstellingen zijn op 27-28-29 oktober en 3-4-5 november. Informatie en reserveren: www.spinozadenhaag.nl  Op de foto: Ratio (acteur Hanno van der Loo), Spinoza en Crazy (actrice Vera de Vries).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter