Nieuws
Aanwinst Nicole Stoop gaat graag duels aan

Begonnen bij Sv De Rijp, verder opgeleid bij Telstar en volwassen geworden bij VV Alkmaar maakte Nicole Stoop de afgelopen zomer de overstap naar ADO Den Haag Vrouwen. Dol op duels hoopt de roodharige verdediger in het geel en groen nog meer progressie te maken.

Geboren en getogen in het Noordhollandse dorp Graft begon Nicole Stoop met voetballen in de buurt bij Sportvereniging De Rijp. Toen zij overging naar de middelbare school, werd het talent ook uitverkoren voor de Telstar vrouwen academie. Drie jaar combineerde Nicole het spelen bij VV De Rijp met trainen bij Telstar. Daarna promoveerde zij eerst naar het meidenteam onder 16 van de Velsense club en vervolgens naar de beloften. En toen, nog voor zij had kunnen dromen van een Eredivisiedebuut, besloot Telstar te stoppen met vrouwenvoetbal. Gelukkig voor Nicole en de andere spelers van Telstar besloot VV Alkmaar het stokje als nieuwe club in de Eredivisie Vrouwen over te nemen. ,,Ik was blij dat ik zo toch de mogelijkheid hield om naar de Eredivisie door te stromen.”

Met Nicole verhuisden veel spelers en ook trainers van Velsen naar Alkmaar, onder wie Corina Dekker. ,,Ik heb veel jaren onder haar gespeeld”, aldus Nicole over haar trainer bij de onder 16, de beloften van Telstar en Alkmaar en de Alkmaarse hoofdmacht. ,,Zij gaf mij altijd veel vertrouwen, wat lekker voetballen is, en ik heb veel van haar geleerd.” In Alkmaar werkte Nicole zich in vier seizoenen van belofte op tot een gewaardeerde centrale verdediger in de Eredivisie. ,,Ik heb altijd centraal gespeeld”, zegt zij over haar favoriete positie. ,,Ik vind het heerlijk duels aan te gaan en vind het ook fijn dat je daar overzicht hebt.”

Over de ontwikkeling die zij bij Alkmaar heeft doorgemaakt, zegt Nicole: ,,Door het vertrouwen dat ik van iedereen kreeg, ben ik gegroeid. Ik kreeg de kans om mij te ontwikkelen en dingen te doen, die ik eerst niet durfde. Zo was ik aan de bal eerst super onrustig en schoot die het liefst meteen weg. Nu laat ik die rondgaan. In de Eredivisie leer je ook van het spelen tegen teams als Ajax en FC Twente.”

Plannen van AZ om terug te keren in het vrouwenvoetbal konden Nicole er niet van weerhouden uit Alkmaar te vertrekken. Zij zou het toejuichen als VV Alkmaar en AZ de krachten bundelen. ,,AZ is een naam in het mannen- én vrouwenvoetbal, dus als zij samengaan, ga je op alle vlakken vooruit.” Concreet werden die plannen echter nog niet en daarom deed zich in de zomer bij VV Alkmaar de gebruikelijke exodus weer voor. ,,Het is nu eenmaal een opleidingsclub en de spelers willen hogerop. Dat is zonde voor het team, maar het geeft ook weer kansen aan jongeren.”

Nicole neemt het vanavond, vrijdag 28 oktober, met ADO Den Haag Vrouwen in het Bingoal Stadion op tegen titelverdediger FC Twente (aftrap 19.30 uur). Kaarten bestelt u hier: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ado-den-haag-vrouwen-fc-twente-438900712847?aff=ebdsoporgprofile

Toen zij via een belletje vernam dat ADO Den Haag Vrouwen in haar geïnteresseerd was, vond Nicole dat ,,super gaaf. Voor mij was het een mooie stap omhoog. Ik vond het bij Alkmaar altijd erg moeilijk tegen ADO Den Haag te spelen. Het is een echte vechtploeg. Ik denk dat ik mij hier als voetballer kan doorontwikkelen.”

Het voetballen combineert Nicole nu met een MBO-opleiding leidinggevende team/afdeling/project in Heerhugowaard. Dat is ook de reden dat zij nog dagelijks heen en weer pendelt tussen haar woonplaats Graft en de Residentie. Als zij die opleiding heeft afgerond, zou een verhuizing naar de Hofstad wel een optie kunnen zijn. In de spelersgroep voelt zij zich in ieder geval al thuis. ,,Het is een leuk team. Ik hoop het hier goed te doen en mij zoveel mogelijk verder te kunnen ontplooien.”

(Tekst Roeland Gelink. Foto Eric de Wit)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter