Activiteiten
Tentoonstelling Dagboeken van Reuvens

De gemeente wil in 2023 een tentoonstelling van de Dagboeken van Reuvens organiseren. Caspar Reuvens was de grondlegger van de archeologie in Nederland. Tussen 1827 en 1833 deed hij in Voorburg opgravingen naar de Romeinse stad Forum Hadriani. Die lag op en bij de plek van het huidige Park Arentsburgh, Voorburg-West.

Voor de tentoonstelling heeft de provincie Zuid-Holland de gemeente 16.000 euro subsidie gegeven op basis van de subsidieregeling voor erfgoedlijnen. In dit kader is de Stichting Oud Damsigt 12.250 euro subsidie toegekend voor een haalbaarheidsstudie naar de herbouw van de oude theekoepel langs de Vliet. De Stichting Duivenvoorde kreeg 25.000 euro om een landschapsvisie voor het landgoed rondom het gelijknamige kasteel te maken.

De provincie kent zeven erfgoedlijnen. Daarbinnen worden komend jaar 52 projecten gesteund met in totaal 2,27 miljoen euro. Andere partijen leggen daarnaast nog eens 4,5 miljoen euro op tafel. De erfgoedlijnen bestaan tien jaar. In die periode zijn 676 projecten door de provincie gesteund met in totaal 38,9 miljoen euro.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter