Activiteiten
Nu alweer oudejaarsconference in Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens tot eind volgende week. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterludens.nl.

Donderdag 17 november: Lunchconcert / Jana Vukiçevic (viool) en Myrto Tzelisi (piano). Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 8,50.

Op het programma staan werken van onder andere Leos Janacek en Vutautas Barkauskas.

Donderdag 17 november: Filmhuis / King Richard / VS 2021. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Biografie van Reinaldo Marcus Green.  Met onder andere Will Smith, Aunjanue Ellis, Jon Bernthal, Saniyya Sidney en Demi Singleton.  egelijke biopic over de internationale doorbraak van de tennissende zussen Venus en Serena Williams. Die dat deden onder de strakke leiding van hun vader Richard (Smith op zijn groezeligst), die hen jarenlang zelf coachte en vanuit achterstandswijk Compton, Los Angeles, naar de wereldtop bracht. Venus en Serena zijn coproducenten van de film, die een geautoriseerde versie van hun jeugd is. Waarmee gelijk verklaard is waarom de meeste scherpe kantjes van de film – en vooral van de gedreven en veeleisende Richard – er zijn afgehaald. Smiths acteerprestatie werd bekroond met een Oscar.

Vrijdag 18 november: Concert / Izaline Calister en Thijs Borsten / Van de andere kant. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50.

‘Van De Andere Kant’ is een muzikale theatervoorstelling van Izaline Calister en Thijs Borsten, waarin ze op humoristische wijze het Nederlandse en Antilliaanse publiek naar zichzelf laten kijken door de ogen van de ander. Met Nederlandse en Antilliaanse liedjes wordt over het leven verteld vanuit de verschillende perspectieven. Hoe kijken we naar elkaar? Wat is cultureel bepaald en wat is karakter? En hoe waar zijn onze aannames eigenlijk? Izaline en Thijs vertellen over de verschillen en overeenkomsten tussen hun (ei)landen, waarbij ze traditioneel en nieuw eigen repertoire brengen.  Het idee voor deze voorstelling ontstond tijdens de succesvolle beeldende voorstelling ‘Het eiland van mijn vader’ van de twee theatermakers, waarin de vader van Izaline aan Thijs zijn geliefde eiland liet zien.

Zaterdag 19 november: Cabaret / Andre Manuel / De Zieke Geest (try out). Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,00.

 De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Want waarom kiest de één voor een carrière als pornoacteur terwijl de ander niet verder komt dan een keertje voorzichtig masturberen bij de nieuwste Wehkamp-gids. En hoe komt het dat het altijd mannen zijn die een baantje als seriemoordenaar ambiëren terwijl alle vrouwen niet verder komen dan een rolletje als slachtoffer? Hoe wordt een mens oorlogsmisdadiger en hoe wordt een mens een vredesengel? Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Is zwart mogelijk zonder wit? En wat doen we met al het grijs? Het zijn vragen waarop Manuel een antwoord gaat vinden. In De Zieke Geest. Deel 1 van een nu al legendarisch drieluik. Later volgen nog Het Goddelijke Lichaam en De Eenzame Ziel. Maar dat komt nog. Nu eerst De Zieke Geest. Manuel’s 18e programma. Eindelijk volwassen!

Zondag 20 november: Jeugd / de Vliegende Koffer / Ollie Trollie reist naar de sterren 4+. Aanvangstijd 11.00 uur. Toegangsprijs € 10,00.

Ollie Trollie wil dat zijn opa Bollie Trol met hem speelt. Maar opa is druk met zijn grote liefhebberij; kijken naar de sterren en de maan. Ollie loopt mopperend weg. Dan ontdekt hij tot zijn grote schrik dat zijn opa er niet meer is. Waar is opa Bollie Trol? In de ruimte? Tussen de sterren? Op de maan? Lukt het Ollie om zijn opa te bereiken en het weer goed te maken? Ollie Trollie maakt een spannende reis, natuurlijk samen met zijn maatje Vleermuis Vlerk én met nieuwe vrienden die ze onderweg ontmoeten. Sfeervol en humoristisch poppentheater met mooie vilten poppen, die voor herkenning en een vleugje ontroering zorgen.

Donderdag 24 en vrijdag 25 november: Cabaret / Sjaak Bral / Vaarwel 2022. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 21,50.

 Het is een begrip, de oudejaarsconference van Sjaak Bral. Ook het jaar 2022 wordt vakkundig gefileerd en, overgoten met gulle lach, opgediend. Tradities zijn er niet voor niets. Scherpzinnig Haags en helend.

Zaterdag 26 november: Muziektheater/ Zoutmus / Jungleprinter. Aanvangstijd 20.30 uur.   Toegangsprijs € 17,50.

 Zoutmus is terug met hun voorstelling ‘Jungleprinter’! Een voorstelling in de tweede versnelling met méér muziek, méér sceyenes en minder ellenlange potjes Monopoly.   Hoe gaat het met de maffia-slak? Goed? Is er nog steeds een aap die weggehaald moet worden? WE WETEN HET NIET! We weten wel dat de sceyenes steeds zullen ontsporen, dat er een hele serieuze vergadering-sceyene in zit, dat de muziek de boventoon voert en dat we nog dieper het zoute universum induiken. Zoutmus blaast je benen opeens helemaal weg. Sorry alvast. Je kunt al je bonnetjes declareren bij de eerste persoon die je in de foyer tegenkomt. Met hun nieuwe voorstelling gaat Zoutmus precies verder waar ze gebleven zijn. WAAR DAN? HELEMAAL NERGENS! De onnavolgbare wereld van Zoutmus blijkt een gat in de muur. Zoutmus neemt je mee in een avondvullende show vol spektakel, live muziek, verwarring en laat je lachen tot je tanden in de fik vliegen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter