Nieuws
Initiatiefgroep Huygenstunnel legt financiën bloot

De Initiatiefgroep Huygenstunnel (IGH), die streeft naar het ondergronds brengen van het spoor en de Utrechtsebaan/A12 in Voorburg, heeft een verklaring over de eigen financiën uitgebracht. Dit naar aanleiding van publicaties over sponsoring van IGH, onder andere door museum Huygens Hofwijck. Dat museum draait grotendeels op subsidie van de gemeente.

De verklaring luidt aldus: ‘Omdat de initiatiefgroep Huygenstunnel geen juridische status heeft (wij zijn een groep vrijwilligers, maar nog geen stichting of vereniging) publiceren we geen jaarverslag of iets dergelijks. Toch hecht de groep eraan transparant te zijn, ook over haar financiën.

Alle leden van de initiatiefgroep zijn vrijwilligers. Zij ontvangen geen vergoeding en zetten hun kennis en kunde in natura en om niet in. De initiatiefgroep ontvangt geen subsidie.

Wij organiseerden vorig jaar de officiële lancering van onze InitiatiefGroep. Het ging om een bijeenkomst in The Hague Tech, met sprekers en een aantal genodigden. Een ruimte waar de lancering plaats vond met een kopje koffie en een drankje na afloop kost natuurlijk wat geld. Stichting Mooi Voorburg, vereniging Oud Voorburg, vereniging Houdt Vlietrand Groen en stichting De Haagsche Tijd hebben ieder – éénmalig – een bijdrage gedaan. In ruil hiervoor kregen zij ‘zichtbaarheid’ door middel van hun eigen logo op de uitnodiging in de presentatie en in de IGH-nieuwsbrief.

Huygens’ Hofwijck deed een gift van 11 boeken over de Huygens, die wij hebben uitgedeeld aan de sprekers en sommige genodigden. Hofwijck heeft geen financiële steun verleend.

Ook hebben wij een crowdfunding gehouden, waarmee we 1660 euro hebben opgehaald. Van de 31 donateurs staat meer dan de helft met naam en toenaam op de crowdfundingpagina van onze site. De mensen die niet met hun naam op de site wilden, zijn wel bij ons bekend. Dit geld is en wordt gebruikt voor administratieve kosten, en wat PR-materiaal’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter