Activiteiten
Topscorer Jaimy Ravensbergen sterker terug na schorsing

Met handtassen zwaaien op tien passen van elkaar. Zo noemen Engelse voetbalcommentatoren opstootjes op het veld die verder weinig voorstellen. Jaimy Ravensbergen hield aan zo’n opstootje een rode kaart en een draconisch lange schorsing over. Na extra uren in de sportschool en twee prima interlands komt zij sterker terug bij ADO Den Haag Vrouwen.

Jaimy Ravensbergen was het seizoen met ADO Den Haag Vrouwen uitstekend begonnen. Met vier doelpunten in de drie eerste duels was zij ook in haar vierde seizoen in de Haagse hoofdmacht al goed op weg naar dubbele cijfers. ,,Ik zat lekker in mijn vel en het ging goed, dus ik baalde enorm”, vertelt zij over de rode kaart in de topper tegen Ajax, die haar veroordeelde tot een lange tijd aan de kant.

Aan het noodlottige opstootje gingen enkele incidenten vooraf. Zo gaf, de doelvrouw van Ajax Jaimy een ’tikje’ tegen de enkels, namen de Ajacieden het haar kwalijk dat zij de goalie bij een corner bijna tegen de doelpaal deed belanden (,,Maar op de beelden zie je dat ik uiteindelijk weg stapte”) en moest de Leidse topschutter ook een aantal malen een elleboog ontwijken. Toen Jaimy na nog een botsing verhaal wilde halen, raakte zij haar tegenspeelster in het gezicht en moest voortijdig naar de kant. Het zware verdict uit Zeist: een schorsing voor vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Voor de energieke kilometervreter waren de gedwongen weken aan de kant een bezoeking. ,,Ik ben toen maar twee keer per dag gaan trainen.” Behalve op het trainingsveld ging Jaimy ook aan de slag in de sportschool. ,,Onder normale omstandigheden kan ik niet veel aan krachttraining doen. Nu heb ik mij daar meer op gericht.”

Als geluk bij een ongeluk werd de goalgetter van ADO Den Haag Vrouwen wel weer geselecteerd voor de Jong Oranje Leeuwinnen. ,,Eerlijk gezegd was ik daar wel bang voor. In de eerste interlandperiode (in oktober, red.), net voor de wedstrijd tegen Ajax, speelde ik heel goed, maar vervolgens heb je drie wedstrijden geen kans om je te laten zien.” Dat zij toch opnieuw werd uitverkozen, kwam als een opluchting. ,,Ik was er heel blij mee, ook omdat je bij Jong Oranje weer anders traint met allemaal goede meiden.” De bondscoach gaf Jaimy in de interlands tegen Engeland (0-2) en België (6-0) een basisplek als aanvallende middenvelder. ,,Als je normaal gesproken invalt, geeft zoiets je zelfvertrouwen en ga je vanzelf beter voetballen.”

Nu zij zich opnieuw op wedstrijden met ADO Den Haag kan richten, hoopt Jaimy weer in de flow te komen waarin zij in de eerste wedstrijden van het seizoen zat. ,,Als je makkelijk doelpunten maakt, geeft dat vertrouwen. Omdat ik veel op het middenveld sta, is het ook belangrijk het spel te verdelen. Het liefst scoor ik zelf, maar een assist of voor-assist geeft ook een goed gevoel. Ik probeer vooral mezelf te zijn en mijn acties te maken.”

De positieve ervaringen bij Jong Oranje neemt zij mee naar haar club. ,,Ik denk dat je je daar weer verder ontwikkelt. Zo loop ik mij nu wat slimmer vrij. De mooie momenten en de wedstrijdfitheid die ik heb opgedaan, neem ik sowieso mee.”

Dat Jaimy momenteel voor het eerst middenin de competitie zit terwijl er een WK-eindronde wordt gehouden, vindt zij niet raar aanvoelen. ,,Ik vind het wel fijn dat ik lekker kan voetballen en daarna naar een WK-wedstrijd kan kijken. Op de basisschool, waar ik in het laatste jaar van mijn studie één dag in de week werk, voelt het wel vreemd dat we nu een WK-pool doen, terwijl het ook de tijd is van Sinterklaas.”

Na een zege bij PEC Zwolle ( https://eyecons.com/videos/pec-zwolle-ado-den-haag-0-3-19794 ) ontvangt ADO Den Haag Vrouwen vrijdag 25 november in het Bingoal Stadion Heerenveen (aanvang 19.30 uur). Kaarten zijn hier verkrijgbaar: https://www.eventbrite.nl/o/ado-den-haag-vrouwen-30973669527

(tekst Roeland Gelink. Foto Eric de Wit)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter