Activiteiten
Laatste weekend tentoonstelling Frans Kokshoorn
Morgen, zondag 27 november,  is de allerlaatste kans om de unieke tentoonstelling ‘Frans Kokshoorn. Een leven een oeuvre’ te bezoeken. De beeldhouwer Frans Kokshoorn werd geboren in Voorburg in 1947 en woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in de Kerkstraat. Op de overzichtstentoonstelling zijn sculpturen te zien uit verschillende periodes. Van het vroege academische werk en de eerste gipsen beelden uit de jaren ’70, tot de laatste serie beelden die Frans maakte in 2021, vlak voor zijn dood. Daarnaast worden voor het eerst ook oude foto’s, werkschetsen en voorstudies uit zijn nalatenschap getoond.
Het werk van Frans Kokshoorn is figuratief abstract en voor zijn beelden werd hij geïnspireerd door het menselijk lichaam, beweging en architectuur. Ook vervaardigde hij puur abstract werk. Frans gebruikte uiteenlopende materialen, zoals brons, glas, hout, gips en steen en combineerde deze materialen ook vaak in één beeld. Al dan niet in samenwerking met glaskunstenaar Ming Hou Chen.
Frans maakte ook tal van beeldbepalende sculpturen voor de openbare ruimte, die op veel plekken in Voorburg te zien zijn, zoals het beeld ‘De Dorpswacht’ (2010), aan het begin van de Franse Kerkstraat. Ook het beeld ‘Singing in the Rain’ (1995), de fietser op de Prins Bernhardlaan, is een bekend en geliefd beeld van Frans.
Ga dus nog snel naar museum Swaensteyn aan de Herenstraat in Voorburg, om deze bijzondere tentoonstelling te bezoeken. Hierna zal vanaf 7 december de nieuwe kersttentoonstelling in Swaensteyn te zien zijn: ‘Kerst uitgestald’ (7 december 2022 t/m 8 januari 2023).
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter