Nieuws
Herhaalprik corona zonder afspraak in de regio

Na een korte stop tijdens de herhaalprikcampagne is de GGD gestart met herhaalprikken op kleine locaties in de wijken. Nu de piek van de ronde voor de grote massa voorbij is, wordt meer maatwerk gevraagd.

Om het halen van de prik makkelijker te maken zijn de priklocaties gevestigd midden in de wijken. De focus ligt op de herhaalprik voor 60-plussers en op kwetsbare groepen. Om deze mensen te bereiken gaat GGD Haaglanden weer prikken in onder andere buurthuizen, bibliotheken en gezondheidscentra. Wachten op de uitnodigingsbrief of een afspraak maken is niet nodig. Iedereen van 12 jaar en ouder kan naar deze locaties komen en de prik halen.

Annette de Boer: ,,GGD Haaglanden gaat nu de wijken in voor inwoners die om welke reden dan ook nog niet in de gelegenheid zijn geweest om de herhaalprik te nemen. Dit kan in de eigen buurt op plekken die vertrouwd voelen. Zo willen we het halen van een herhaalprik laagdrempelig te maken, onder meer voor oudere mensen die geen vervoer hebben om naar een grote priklocatie te reizen. Want juist voor kwetsbare mensen is het extra belangrijk de herhaalprik te krijgen, zoals mensen met een onderliggende aandoening of mensen met een minder goed werkend immuunsysteem vanwege hogere leeftijd of medicijngebruik.”

Met de winter voor de deur krijgen mensen meer last van virussen. De virussen verspreiden zich via praten, hoesten of niezen. Naast het halen van de prik is het belangrijk om de basismaatregelen in acht te nemen: 1. was vaak je handen 2. zorg voor voldoende frisse lucht 3. hoest en nies in je elleboog 4. blijf thuis bij klachten en test.

Op de volgende locaties kan zonder afspraak, gratis, direct een prik gehaald worden:

= Voor Leidschendam-Voorburg gaat het om ziekenhuis Antoniushove, Burgemeester Banningslaan 1, Leidschendam, dinsdag 22 & 29 november en dinsdag 6 december van 10.00 – 16.00 uur,

= Stadhuis Den Haag, Spui 70, ingang aan Spui kant, iedere donderdag van 14.00 – 19.00 uur,

= Vadercentrum, Jonckbloetplein 24, Den Haag, iedere maandag van 14.00 – 18.00 uur,

= Wijkwinkel Bij Betje, Westhovenplein 72, Den Haag, iedere donderdag van 12.30 – 16.30 uur,

= Gezondheidscentrum nieuw Waldeck, Strausslaan 90, Den Haag, iedere woensdag 13.00 – 17.00 uur,

= De Mussen, Hoefkade 602, Den Haag, vrijdag 9 december, vrijdag 23 december en vrijdag 30 december,

= Bibliotheek Naaldwijk, Sint Marinusstraat 67, Naaldwijk, iedere woensdag van 11.00 – 16.30 uur,

= Het Baken, Het Baken 2, Pijnacker, vanaf vrijdag 25 november, iedere vrijdag van 14.00 – 18.00 uur.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter