Activiteiten
Van jeugd tot kerstdans in Ludens

Dit is het programma van Theater Ludens. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterludens.nl

Donderdag 8 december : Filmhuis / Death on the Nile / VS 2022. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Misdaad van Kenneth Branagh. Met o.a. Kenneth Branagh, Gal Gadot, Annette Bening, Letitia Wright en Sophie Okonedo. De beroemde Belgische speurneus Hercule Poirot (regisseur Branagh) is op vakantie in Egypte, waar hij wordt uitgenodigd op een bruiloftsfeest aan boord van een cruiseboot op de Nijl. Wanneer de rijke bruid dood op bed wordt aangetroffen, is het aan Poirot om de moordenaar aan te wijzen. Deze tamelijk trouwe Agatha Christie-verfilming is net als voorganger Murder on the Orient Express (2017) ouderwets op het oubollige af, maar net iets beter gelukt: de personages zijn minder kolderiek en de afwikkeling van het verhaal is spannender.

Donderdag 8 december: Filmhuis / Belfast / VK 2021. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Biografie van Kenneth Branagh.  Met o.a. Jude Hill, Caitriona Balfe, Jamie Dornan, Judi Dench en Lewis McAskie.  De Troubles in Noord-Ierland – waar vanaf 1969 een bloedige strijd plaatsvond tussen katholieken en protestanten – gezien door de ogen van een negenjarig jochie. Dat jochie heet Buddy (nieuwkomer Hill, fantastisch), komt uit een protestants gezin en woont in Belfast. Schrijver/regisseur Branagh baseerde de film op zijn eigen jeugdherinneringen en zoomt dan ook niet in op de politieke omstandigheden, maar op de wereld van Buddy. Zo zijn we niet alleen getuige van de chaos en ellende van het bloedige conflict, maar ook van Buddy’s eerste verliefdheid, het vurige, maar wankele huwelijk van zijn ouders, en de warme genegenheid van zijn opa en oma. Genomineerd voor zeven Oscars.

Vrijdag 9 december : Concert / Ricky Koole en OCOBAR / Onwijs Gers. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 24,50. 

Na omzwervingen van New Orleans tot Tennessee vindt Ricky zichzelf terug thuis in Nederland. Waar gaat het nou uiteindelijk om? Wat zocht ze al die tijd? Ze gaat terug naar haar eigen wortels in Zuid-Holland, naar de mooie jaren ’80, de muziek uit het pannenkoekenhuis en naar haar allereerste ambitie: Persoonlijke liedjes maken waar het publiek iets aan heeft!

Liedjes die troost bieden, die je hard mee kunt zingen, gewoon weer in het Nederlands. Met haar vrienden van de band Ocobar maakt ze eindelijk weer een onwijs gerse Nederlandstalige plaat met liedjes die soms weemoedig maken en dan weer zorgen dat je vrolijk en vol goede moed vooruit kunt.

Soms moet je rondzwerven om daarna te kunnen waarderen waar je eigenlijk al die tijd al was. Ver zoeken om heel dichtbij te vinden waar het om gaat en waar je het meest op je plek bent.

Zaterdag 10 december: Concert / Britta Maria en Maurits Fondse / Vive la Chanson. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50. 

Door het TV-programma ‘Chansons!’ met Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps beleeft het Franse chanson in Nederland een nieuwe jeugd. Zangeres Britta Maria en pianist Maurits Fondse brengen al vele jaren, samen met accordeon-virtuoos Oleg Fateev het chanson naar de theaters met programma’s als Aznavour Mon Amour, Serge Gainsbourg Forever en Chansons van Schoonheid en Troost.

In het nieuwe theaterconcert ‘Vive la Chanson!’ spelen zangeres Britta Maria, pianist/zanger Maurits Fondse en accordeonist Oleg Fateev ontroerende en opzwepende Franse Chansons van grote Franse zangers als Aznavour, Brel, Gréco, Gainsbourg, Barbara, Yves Montand, Piaf, Zaz, Julien Clerc e.a.

Aangevuld met zelf geschreven Franse chansons en een enkele vertaling naar het Nederlands. Met Chansons die u meevoeren naar de lichtstad Parijs en die de Franse ziel blootleggen. Liederen vol weemoed, maar ook levensvreugde, over het leven in al haar facetten, de liefde, de hoop maar ook de pijn en de teleurstelling. Met tussen de chansons door bijzondere verhalen achter de liedjes en anekdotes over de grote Franse chansonniers.

Zondag 11 december: Jeugd / Ida van Dril / De vliegende Hollander 7+. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 10,00.

De vliegende Hollander: ‘Na een lange tijd van binnen blijven wil iedereen weer naar buiten.  Varen.  Vliegen.  De zee op.  Ida niet.  Zij is bang, blijft liever nog even thuis. Met haar hondje.  En waarom zou ze naar buiten gaan?  Ze droomt van strand, bos en zee en creëert haar eigen mysterieuze avonturen.  Maar altijd binnen.  Binnen is veilig want buiten vliegt een spookschip, toch? ’

Verhalenverteller Ida van Dril duikt op eigenzinnige wijze in dit mysterieuze verhaal. Onder regie van Fred Delfgaauw dompelt Ida je onder in een waargebeurde leugen.  Een spannende en grappige voorstelling met laffe helden en heldhaftige lafaards. Voor iedereen vanaf 7 jaar die nog niet weet dat bang zijn helemaal niet eng hoeft te zijn.

Donderdag 15 december: Lunchconcert / Trio Iberus. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 8,50.

Trio Iberus is een gloednieuw trio dat het talent en de passie van drie geweldige musici combineert. Trio Iberus bestaat uit fluitist Diego Pajares, cellist Diogo Lopes en pianist Abraham Labastidas. Op het progamrma staat:Fluittrio no. 16 in D Majeur, Hob.XV:16 – Joseph Haydn (1732 – 1809)Allegro Andantino piu tosto allegretto Vivace assai Pianotrio in d mineur op 49. No 1 (1839) – Felix Mendelssohn (1809 – 1847) Molto allegro ed agitato Andante con moto tranquillo Scherzo Finale

Donderdag 15 december: Filmhuis / Eiffel / Frankrijk / 2021. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Historische film van Martin Bourboulon. Met o.a. Romain Duris, Emma Mackey, Pierre Deladonchamps, Armande Boulanger en Bruno Raffaelli.  Na het succesvol afronden van de bouw aan het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. De Franse overheid vraagt hem om een nieuw ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Wanneer zijn pad kruist met de grote liefde uit zijn verleden inspireert dat Eiffel om de wereldberoemde Eiffeltoren te ontwerpen.

Vrijdag 16 december: Cabaret / AKF / Halve finalistentournee 2023. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,00.

Na drie spannende voorrondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2023.  De cabaret- en kleinkunsttalenten bereiden zich voor op de finales in de Kleine Komedie.

In deze tournee polijsten en perfectioneren zij hun theaterprogramma. Ze werken met een spraakmakende regisseur uit de theaterwereld, volgen het Keep an Eye Masterclasses programma en toeren door het land om zich voor een breed publiek te presenteren. Ontdek de nieuwe talenten in de Halvefinalistentournee van het Amsterdams Kleinkunst Festival.  Dat het festival een succesvolle kweekvijver is bewijzen de volgende namen. Onder meer Claudia de Breij, Van der Laan & Woe, Lonneke Dort, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Daniëlle Schel, Glodi Lugungu en Rosa da Silva waren finalist tijdens eerdere edities.

Zaterdag 17 december: Dans / Stichting Dans aan de Vliet / Speciale Kersteditie. Aanvangstijd 14.00 en 16.00 uur. Toegangsprijs € 12,50.

Stichting Dans aan de Vliet viert in 2022 zijn 12 ½-jarig jubileum en we willen het vieren met een speciale Kersteditie voor ons trouwe publiek. In de loop van de jaren heeft Stichting Dans aan de Vliet samengewerkt met alle dansscholen, culturele organisaties en de gemeente Leidschendam-Voorburg. Van amateurs tot professionele dansers hebben opgetreden tijdens de Vlietdagen, Het Huygensfestival, A walk in the park en natuurlijk in de twee gemeentelijk theaters: Het Veur theater en Theater Ludens. Op zaterdag 17 december is een aantal dansscholen weer aanwezig, ook komen speciale gasten op deze jubileumdag.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter