Activiteiten
Jeugd poppentheater en veel meer in Ludens

Dit is het programma  voor de komende tijd van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95, 2273 BW Voorburg. Telefoon 070  –  387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur. En één uur voor een voorstelling.

Donderdag 2 februari: Lunchconcert / Rosella Duo. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 8,50.

Beethoven: Een groot inspirator! Het Rosella Duo presenteert een spetterend, bewogen en liefdevol programma voor viool en piano. Tijdens dit lunchconcert brengt het Rosella Duo werken van onder meer Beethoven, Schumann en Brahms, maar ook het beroemdste werk voor viool en piano aller tijden uit Bulgarije en de feestelijke hit van William Kroll. Inger van Vliet (viool) en Angélique Heemsbergen (piano) zijn perfect op elkaar ingespeeld en brengen u graag in vervoering met hun meest geliefde muziek. Het duo verbindt muziek en publiek door hun verfrissende toelichtingen waardoor dit een concert is om niet te missen!

Donderdag 2 februari: Filmhuis / Chinatown (VS 1974). Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

 Film noir van Roman Polanski. Met o.a. Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Huston, Perry Lopez en John Hillerman. Man met mes: ‘You’re a very nosy fellow, kitty cat. Huh? You know what happens to nosy fellows? Huh? No? Wanna guess? Huh? No? Okay. They lose their noses.’ En hij trekt het mes, waarvan hij de punt in een neusgat van privédetective J.J. Gittes heeft gestoken naar zich toe, en snijdt diens reukorgaan open.

Dit is wellicht het krachtigste beeld uit de film noir klassieker Chinatown. De man met het mes is Roman Polanski, die de film ook regisseerde, Gittes wordt gespeeld door Jack Nicholson. De plot is te gecompliceerd en te vernuftig in elkaar gezet om zo maar even na te vertellen. De dialogen zijn onovertroffen. Het briljante, zij het door Polanski naar diens hand gezette scenario, is van Robert Towne.

Vrijdag 3 februari: Entertainment  / Willie Wartaal / Moederdag. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,50.

De veelzijdige rapper Willie Wartaal maakt onderdeel uit van De Jeugd Van Tegenwoordig, die doorbraken in 2005 met hun debuut single ‘Watskeburt?!’. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit het muzikale landschap. Naast rapper is Willie dj, presentator, acteur , songwriter én vader. Na 17 jaar alle festivals plat te hebben gespeeld, clubs, popzalen en stadions te hebben uitverkocht, duikt Willie Wartaal voor het eerst het theater in, met zijn eigen show ‘Moederdag’. Een programma gevuld met grappige en serieuze verhalen over zijn leven, muziek, zijn moeilijke jeugd, het hebben van een drugsverslaafde moeder en de levenslessen die hij daaruit gehaald heeft.

Zaterdag 4 februari: Cabaret / Peter Lusse / Eddie voor het Leven (try out). Aanvangstijd 20.30 uur.  Toegangsprijs € 19,50.

Dertig jaar geleden speelde Peter Lusse de rol van Eddie in de TV-serie Vrienden voor het leven. Nou, dat heeft hij geweten! Na drie decennia van TV-programma’s, toneelstukken, cabaretvoorstellingen, musicals en operaconcerten, is hij voor veel mensen nog steeds ‘Eddeped’.

Over hoe het allemaal begon, hoe het er aan toe ging en wat er daarna gebeurde, Peter vertelt er met smaak over. -Over hoe zo’n comedyserie nou eigenlijk gemaakt wordt. Over de techniek van het comedy acteren, en van het comedy schrijven. -Over hoe je het beste een mop kan vertellen. -Over de bizarre avond dat Vrienden voor het Leven de Televizierring won. -Over wat humor nou eigenlijk precies is en hoe het werkt, en waarom het zo belangrijk is.  -Over alles wat u altijd al had willen weten (én over wat u misschien liever niet had willen weten maar waarvoor het te laat is, als u eenmaal een kaartje hebt gekocht!).  -Over de relatie tussen Peter en Eddie. Hoe Alter is zijn Ego eigenlijk? Over een bizarre carrière, over een woelig leven.

Kortom: Een uitgebreide kijk in de keuken van Vrienden, en ook in de keuken van Peter zelf.  Een avond mét humor óver humor, over voorspoed, maar ook over tegenwind. En omdat Peter cabaretier in hart en nieren is, blijven een paar conférences en liedjes u niet bespaard…  De voorstelling duurt ca anderhalf uur, zonder pauze, maar na afloop gaan we gezellig met elkaar een kopje, glaasje of flesje doen in de foyer.

Zondag 5 februari: Jeugd poppentheater / Jansen en de Boer / Jongen van Glas 6+. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 10,00. Familieticket €8,50 per persoon.

Siem is niet van glas. Dat weet hij zeker, want hij knapt niet als hij in zijn arm knijpt. Als hij stampt op de grond, blijven zijn voeten heel. Toch moet hij van zijn moeder altijd binnenblijven. Binnen achter het glas. Wat als hij buiten kou vat? Of struikelt over de stoeprand? Dan kan zijn moeder al zijn stukjes opvegen. Binnen bij mama kan er gelukkig niets gebeuren. Niets. Helemaal niets. ‘Jongen van glas’ is een voorstelling over vrij zijn en veilig blijven. Over je dromen volgen en voorzichtig zijn. Over uit liefde, liefdeloze dingen doen. Wat is de grens tussen verstandig voorzichtig en onnodig bang? Jansen & De Boer maakt muzikaal poppentheater voor de hele familie.

Donderdag 9 februari: Filmhuis / Elizabeth: A portrait in parts (VK 2022). Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Documentaire van Roger Michell. 2022 is het jaar waarin koningin Elizabeth 70 jaar op de Britse troon zit: een historische mijlpaal. Aan de hand van uniek archiefmateriaal, recente beelden en home video’s van het publiek volgen we The Queen vanaf haar jonge jaren, tot aan het media-icoon dat ze vandaag de dag geworden is. Regisseur Roger Michell en zijn team achter de schermen hebben gekozen voor blokjes met titels als ‘Beginnings’ en ‘Horribilis’, waarin verschillende aspecten uit haar regeerperiode en leven aan de orde komen. De toon en invalshoek is lichtvoetig en bij vlagen ook wel ironisch.

Vrijdag 10 februari: Cabaret / Steven Brunswijk / Alleen Brabanders. Geen Nederlanders. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs €  19,50. 

Ik ben opgegroeid in de mooiste provincie van Nederland: Brabant! Ik houd van de mensen, de omgeving maar voornamelijk de taal. Als kleine jongen heb ik geleerd om de Brabantse taal eigen te maken. “Want het is fèèn als ge meej meese kunt proaten in oe èègu taol”. Een donkere jongen met Surinaamse roots die vol Brabants en Surinaams praat! Een gouden combinatie!

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter