Activiteiten
Van jazz tot Lebbis in Ludens

Dit is het programma  voor de komende tijd van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95, 2273 BW Voorburg. Telefoon 070  –  387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur. En één uur voor een voorstelling.

Donderdag 9 februari: Filmhuis / Elizabeth: A portrait in parts (VK 2022). Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Documentaire van Roger Michell. 2022 is het jaar waarin koningin Elizabeth 70 jaar op de Britse troon zit: een historische mijlpaal. Aan de hand van uniek archiefmateriaal, recente beelden en home video’s van het publiek volgen we The Queen vanaf haar jonge jaren, tot aan het media-icoon dat ze vandaag de dag geworden is. Regisseur Roger Michell en zijn team achter de schermen hebben gekozen voor blokjes met titels als ‘Beginnings’ en ‘Horribilis’, waarin verschillende aspecten uit haar regeerperiode en leven aan de orde komen. De toon en invalshoek is lichtvoetig en bij vlagen ook wel ironisch.

Vrijdag 10 februari: Cabaret / Steven Brunswijk / Alleen Brabanders. Geen Nederlanders. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs €  19,50. 

Ik ben opgegroeid in de mooiste provincie van Nederland: Brabant! Ik houd van de mensen, de omgeving maar voornamelijk de taal. Als kleine jongen heb ik geleerd om de Brabantse taal eigen te maken. “Want het is fèèn als ge meej meese kunt proaten in oe èègu taol”. Een donkere jongen met Surinaamse roots die vol Brabants en Surinaams praat! Een gouden combinatie!

Zaterdag 11 februari: Jazzconcert / Davide Rasetti Trio / To go up. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 15,00.

Het Davide Rasetti Trio brengt in het programma To Go Up vooral nieuwe jazzcomposities die op hun nieuwe CD zullen verschijnen. Het optreden is ook het eerste concert in het kader van Jazz Voorburg: een reeks jazzconcerten op verschillende plekken in Voorburg. Het Davide Rasetti Trio gaat voor een mooie jazzy sound, gekleurd door Latin-invloeden en progressieve muziek.

Deze aanstekelijke jazz kreeg van Voorburg Jazz het predikaat Next Generation Jazz. Jazz waar jong en oud van kunnen genieten.

Het Davide Rasetti Trio bestaat uit Davide Rasetti (piano, saxofoon), Gianluca Calò (basgitaar) en Daar Arets (drums). Davide Rasetti (Italië) is een muzikaal multitalent dat naast piano en saxofoon ook de gitaar, basgitaar en het slagwerk beheerst. Hij componeert eigen jazzcomposities en heeft al een aantal CD’s uitgebracht waaronder zijn eerste CD ’Zelmira’. Hij genoot zijn muzikale opleiding in Italië en is bezig met de afronding van zijn opleiding aan Codarts Rotterdam.

Gianluca Calò (Italië) studeerde aan de conservatoria van Modena en Bologna, speelde in velerlei bands, toerde door heel Europa en begeleidde en diverse popartiesten.

Daan Arets (Nederland) studeerde aan het conservatorium van Maastricht, gevolgd door een half jaar studie op Cuba en deed de master Latin Drums aan Codarts Rotterdam. Met het DHD trio won hij de jury- en publieksprijs tijdens de Leiden Jazz Award 2018, waren zij finalist bij de Erasmus Jazz Prijs 2018 and hun album ‘Abriendo Camino’ was genomineerd voor een Edison Award in 2019.

Zondag 12 februari: Huygens Muziek Festival Prinses Marianna Concours. Aanvang 11.00 uur. Toegangsprijs € 5,00 (tot 12 jaar gratis).

Prinses Marianne Concours voor jonge kamermuziekensembles. Op zondag 12 februari 2023 wordt in Theater Ludens in Voorburg de tweede editie van het Prinses Marianne Concours voor jonge kamermuziekensembles gehouden.

Prinses Marianne (1810-1883) was de jongste dochter van koning Willem I. Ze hield van kunst en muziek en componeerde onder meer een Parademars. Ook haar dochter Charlotte, haar zoon Albert en haar kleindochter prinses Maria Elisabeth van Saksen-Meiningen hebben muziek gecomponeerd. Prinses Marianne woonde vele jaren in Voorburg waar ze zich heel geliefd heeft gemaakt door haar royale giften.

De organisatie is in handen van het Huygens Festival en het winnende ensemble mag optreden tijdens het openingsconcert van het Huygens Festival in de Oude Kerk in Voorburg op vrijdag 22 september 2023.

Donderdag 16 februari: Lunchconcert / Trio Iberus. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 8,50.

Trio Iberus bestaat uit Diego Pajares (fluit), Diogo Lopes (cello) en Abraham Labastidas (piano). Trio Iberus is een gloednieuw trio dat het talent en de passie van drie geweldige muzikanten samenbrengt. Ze zijn enorm toegewijd aan muziek als ware het een manier van leven en ze hopen bij te dragen aan een betere wereld door hun uitvoeringen. Ze vinden elkaar in hun enthousiasme om hard te werken aan het opbouwen van een groot repertoire. Ze worden gecoacht door violist Eva Stegeman aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.

Donderdag 16 februari: Film / Elvis (VS 2022). Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Biopic over opkomst en ondergang van popfenomeen Elvis Presley (Austin Butler, zeer geloofwaardig als Elvis), verteld door diens levenslange manager Colonel Tom Parker (Tom Hanks, minder geloofwaardig als de van oorsprong Nederlandse ‘uitbater’ van het fenomeen).

Regisseur Baz Luhrmann (Moulin Rouge, The Great Gatsby) verfilmde het leven van The King in stijl: spectaculair, over the top en vol energie. De film duurt tweeënhalf uur, maar voelt als één lange videoclip. En is dan ook zo voorbij. Butler zong de jaren vijftig-nummers van Elvis zelf, voor die daarna werd hij een beetje geholpen door opnamen van The King zelf.

Het leven van Elvis Presley (Austin Butler) vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Tom Hanks).

Vrijdag 17 februari: Concert / Sven Ratzke / Venus & Mars (try out). Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 22,50.

Sven Ratzke, entertainer pur sang en een internationale sensatie, bracht publiek en pers de laatste jaren al in vervoering met zijn Bowie-shows. Voorstellingen van hoog niveau en klasse waarin hij de legendarische songs naar zijn eigen hand zette, voor ontroering zorgde en met zijn verhalen zijn publiek op een tijdsreis nam met soms hilarische uitstapjes. Want Ratzke heeft een gouden combi: hij is een fenomenaal zanger maar ook een buitengewoon entertainer die elk publiek in zijn ban trekt; of dat nu in NYC, Sydney, Berlijn of Enschede is.

Met zijn nieuwe show duikt hij in zijn catalogus van de mooiste songs van de afgelopen eeuw. Songs over het grote verlangen, waar iedereen een herinnering aan heeft, maar op deze avond verschijnen ze in compleet nieuw licht. Samen met een virtuoos aan de vleugel, uitgekleed tot hun essentie. In deze intieme setting raken ze diep. Ratzke raakt, fascineert, verrast en entertaint zijn publiek met deze show van wereldniveau.

‘Venus & Mars’ zal over de halve wereld te zien zijn, onder andere in Berlijn, Hamburg, München, Zürich, London, Sydney, Melbourne, New York en Auckland.

Met nummers van onder anderen Jacques Brel, Nick Cave, Nina Simone, Astor Piazzola, Leonard Cohen, Nina Hagen, Harry Nilsson en uiteraard ook nog een vleugje David Bowie.

Zaterdag 18 februari: Cabaret / Lebbis en Mattijs Verhallen / Het Toeval Wil (try out). Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,00.

Toeval. Het hele leven is toeval. Waar je geboren bent, hoeveel talent je hebt, wie je tegenkomt. Of je morgen wakker wordt naast een antivaxxer…   Het leven is van toeval het beste maken. Toevallig komen Mattijs Verhallen en Hans Sibbel elkaar tegen. Op een goed moment. En verdomd, ze gaan een voorstelling maken. Muziek en verhalen. Twee mannen in de bloei van hun leven die een bak liedjes en gedachten over u uitstorten waar U u tegen mag zeggen. Er is geen God, er is geen complot, er is geen duidelijk doel. Gewoon twee mannen die het toevallig naar hun zin gaan hebben.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter