Nieuws
Multi-tasker Pleun Raaijmakers heeft bomvolle dagen

Brabantse supporters zongen spelers van ADO Den Haag vroeger nog wel eens vriendelijk toe dat zij ‘geen mens, geen beest, maar een ras-Hagenees’ waren. In haar vierde seizoen bij de club geldt dat ook voor Pleun Raaijmakers. Na drie jaar op en neer rijden tussen haar ouderlijk huis in Oirschot en de Residentie woont, werkt en studeert de Brabantse parel van ADO Den Haag Vrouwen nu ook in de Hofstad.

Na drie seizoenen gezellig carpoolen met haar ploeggenoot Pleun Raaijmakers, verruilde Amber Verspaget de afgelopen zomer het Bingoal Stadion voor Varkenoord. De verhuizing van Pleun naar Den Haag heeft daar niets te maken. Tijdens de vele gezamenlijke autoritten had zij al eens gedacht hoe fijn het zou zijn om dicht bij de club te wonen. ,,Toen ADO vervolgens kwam met de optie om te helpen bij het vinden van huisvesting, dacht ik: waarom niet?” Na het verlengen van haar contract heeft Pleun nu een Haags pied-à-terre, op niet meer dan tien minuten fietsen van het trainingscomplex in Rijswijk. ,,Ik ben er nu wel achter dat dit een stuk relaxter is en ik zo tijd en energie spaar.”

Voor de verhuizing zei Pleun niet alleen huis en haard in Oirschot vaarwel, ook zegde zij haar baan als apothekersassistente in Eindhoven op. In de stad van Vrede en Recht ging zij niet stante pede op zoek naar een andere baan naast het voetbal. Toen zij een periode van dingen regelen en wennen aan de nieuwe omgeving achter de rug had, was het tijd om om zich heen te kijken. Dat resulteerde uiteindelijke in een online MBO-studie Social Work bij Scheidegger en een bijbaan als secretaresse op de polikliniek Anesthesiologie van HMC-ziekenhuis Bronovo. Heeft zij Den Haag inmiddels beter leren kennen? ,,Toen ik hier nog niet woonde, was ik natuurlijk ook veel in Den Haag. De mensen hier ben ik dan ook gewend.” Van het verder verkennen van de stad is het nog niet echt gekomen. ..Af en toe eet ik met ploeggenoten in de stad, maar verder heb ik nog steeds bomvolle dagen.”

Dat multi-tasken bij Pleun in de genen zit, heeft zij bij ADO Den Haag Vrouwen ook in het veld bewezen. Zij is zowel als back, centrale verdediger en als middenvelder een waardevolle kracht. Het afgelopen seizoen was zij op verschillende posities in alle wedstrijden van de partij, tot zij in maart met gescheurde enkelbanden in de ziekenboeg belandde. Eenmaal hersteld begon zij fit aan het nieuwe seizoen, maar werd vervolgens geplaagd door twee andere blessures. ,,Ik was echt aan het kwakkelen, maar gelukkig gaat het nu weer hartstikke goed.”

In de laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle maakte Pleun weer deel uit van de selectie. In blessuretijd bracht trainer Sjaak Polak haar in het veld, al kon hij de Zwolse gelijkmaker daarmee niet voorkomen (2-2). Pleun richt de blik vooral weer op het vervolg van dit seizoen. ,,Ik hoop dat het nu klaar is met de blessures, dat ik weer voluit kan trainen, veel kan spelen en fit blijf.” Zij draagt graag haar steentje bij aan een herhaling van de goede prestaties van de afgelopen seizoenen (twee vierde plaatsen, een bekerfinale en een periodetitel). ,,Als je ons laatst zag voetballen tegen Ajax, dan is alles nog mogelijk. Wij kunnen nog steeds van iedereen winnen en het de topclubs moeilijk maken.” Met inmiddels 65 wedstrijden voor ADO Den Haag Vrouwen op haar conduitestaat is zij zich tevens goed bewust van de Haagse bekerreputatie. ,,Wij kunnen ons daar altijd goed voor opladen.”

ADO Den Haag Vrouwen ontvangt aanstaande vrijdag 10 februari VV Alkmaar in het Bingoal Stadion (aftrap 19.30 uur, kaarten bestelt u hier: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-ado-den-haag-vrouwen-vv-alkmaar-528325364387?aff=ebdssbdestsearch). Op zaterdag 25 februari staat in de achtste finale van het bekertoernooi een uitwedstrijd tegen Wartburgia (Amsterdam) op het programma.

(Tekst Roeland Gelink. Foto Eric de Wit)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter