Activiteiten
Tentoonstelling George Maduro

Op donderdag 23 februari, 14.00 uur, openen de Gouverneur van Curacao, Lucille George-Wout, de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, burgemeester Jules Bijl en Mees, burgemeester van Madurodam, in de kas bij Villa Dorrepaal, de tentoonstelling George Maduro verzetsheld van Curacao.

Op 10 mei 1940 veroverde Maduro samen met zijn peloton het door de Duitsers bezette Buitengoed Dorrepaal. Hij verijdelde hiermee de slag om de Residentie Den Haag. De expositie gaat over deze heldendaad en het verdere leven van Maduro.

De tentoonstelling is vanaf 24 februari tot en met 10 mei te bezoeken. Dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur, behalve op zondag en maandag. Toegang gratis. Buitengoed Dorrepaal is te vinden aan de Westvlietweg 115 Leidschendam (Park Leeuwenbergh).

Maduro, geboren op Curacao, stierf op 8 februari 1945 in concentratiekamp Dachau, 28 jaar oud. In 1946 werd hem postuum de militaire Willems Orde toegekend. Zijn familie wilde een levende herinnering aan hem behouden. Dat werd Madurodam. (foto familie GM)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter