Activiteiten
Van jokkebrokken tot muziekvirtuozen in Ludens

Dit is het programma  voor de komende tijd van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95, 2273 BW Voorburg. Telefoon 070  –  387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur. En één uur voor een voorstelling.

Donderdag 16 februari: Lunchconcert / Trio Iberus. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 8,50.

Trio Iberus bestaat uit Diego Pajares (fluit), Diogo Lopes (cello) en Abraham Labastidas (piano). Trio Iberus is een gloednieuw trio dat het talent en de passie van drie geweldige muzikanten samenbrengt. Ze zijn enorm toegewijd aan muziek als ware het een manier van leven en ze hopen bij te dragen aan een betere wereld door hun uitvoeringen. Ze vinden elkaar in hun enthousiasme om hard te werken aan het opbouwen van een groot repertoire. Ze worden gecoacht door violist Eva Stegeman aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.

Donderdag 16 februari: Film / Elvis (VS 2022). Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Biopic over opkomst en ondergang van popfenomeen Elvis Presley (Austin Butler, zeer geloofwaardig als Elvis), verteld door diens levenslange manager Colonel Tom Parker (Tom Hanks, minder geloofwaardig als de van oorsprong Nederlandse ‘uitbater’ van het fenomeen). Regisseur Baz Luhrmann (Moulin Rouge, The Great Gatsby) verfilmde het leven van The King in stijl: spectaculair, over the top en vol energie. De film duurt tweeënhalf uur, maar voelt als één lange videoclip. En is dan ook zo voorbij. Butler zong de jaren vijftig-nummers van Elvis zelf, voor die daarna werd hij een beetje geholpen door opnamen van The King zelf. Het leven van Elvis Presley (Austin Butler) vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Tom Hanks).

Vrijdag 17 februari: Concert / Sven Ratzke / Venus & Mars (try out). Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 22,50.

Sven Ratzke, entertainer pur sang en een internationale sensatie, bracht publiek en pers de laatste jaren al in vervoering met zijn Bowie-shows. Voorstellingen van hoog niveau en klasse waarin hij de legendarische songs naar zijn eigen hand zette, voor ontroering zorgde en met zijn verhalen zijn publiek op een tijdsreis nam met soms hilarische uitstapjes. Want Ratzke heeft een gouden combi: hij is een fenomenaal zanger maar ook een buitengewoon entertainer die elk publiek in zijn ban trekt; of dat nu in NYC, Sydney, Berlijn of Enschede is.

Met zijn nieuwe show duikt hij in zijn catalogus van de mooiste songs van de afgelopen eeuw. Songs over het grote verlangen, waar iedereen een herinnering aan heeft, maar op deze avond verschijnen ze in compleet nieuw licht. Samen met een virtuoos aan de vleugel, uitgekleed tot hun essentie. In deze intieme setting raken ze diep. Ratzke raakt, fascineert, verrast en entertaint zijn publiek met deze show van wereldniveau. Met nummers van onder anderen Jacques Brel, Nick Cave, Nina Simone, Astor Piazzola, Leonard Cohen, Nina Hagen, Harry Nilsson en uiteraard ook nog een vleugje David Bowie.

Zaterdag 18 februari: Cabaret / Lebbis en Mattijs Verhallen / Het Toeval Wil (try out). Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,00.

Toeval. Het hele leven is toeval. Waar je geboren bent, hoeveel talent je hebt, wie je tegenkomt. Of je morgen wakker wordt naast een antivaxxer…   Het leven is van toeval het beste maken. Toevallig komen Mattijs Verhallen en Hans Sibbel elkaar tegen. Op een goed moment. En verdomd, ze gaan een voorstelling maken. Muziek en verhalen. Twee mannen in de bloei van hun leven die een bak liedjes en gedachten over u uitstorten waar U u tegen mag zeggen. Er is geen God, er is geen complot, er is geen duidelijk doel. Gewoon twee mannen die het toevallig naar hun zin gaan hebben.

Zondag 19 februari: Jeugd / Koek en Ui / Echt wel 4+. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 10,00. Er zijn ook familietickets.

Sam is een echte jokkebrok. Ze jokt over van alles. Eigenlijk spreekt ze zelden de waarheid.  “Ik ben in alle landen van de wereld geweest. Ik kan wel 10 meter hoog springen. Mijn scheetjes ruiken naar worteltjestaart. Ik ren sneller dan een cheeta. Ik ben familie van een koning. Ik heb gevochten met krokodillen. Ik ben de slimste persoon op aarde.”  Ze vertelt leugen na leugen. Maar is het wel verstandig om te liegen? En wat gebeurt er als je zo vaak jokt? ‘Echt wel!’ is een humoristische voorstelling over jokken, vriendschap en jezelf zijn. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Donderdag 23 februari: Filmhuis / The King’s Speech (VK/VS/Australië 2010). Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs €  12,50. Film met inleidende lezing door Anne Marie Boorsma.

De introductie/lezing wordt gehouden door Anne Marie Boorsma, kunsthistorica.  Als u deze introductie/lezing bijwoont, krijgt u meer inzicht in de film. Anne-Marie attendeert u op feiten die u normaliter (misschien) niet opgevallen zouden zijn. En nu tijdens het bekijken van de film denk u o ja, dat werd al verteld. Biografie van Tom Hooper.   Met o.a. Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Guy Pearce en Derek Jacobi.  De latere koning George VI (Firth) stottert, en heeft de pech te leven in een tijdperk met nieuwe media als radio: tijdens het Engelse interbellum legt de BBC-microfoon genadeloos zijn geworstel met klanken vast. Een onorthodoxe, Australische spraakexpert (Rush) biedt hulp. Met prijzen overladen, ontroerend drama over een begaafd koningskind dat ineenkrimpt in bijzijn van zijn dominante vader of gladde broer (Pearce). Hooper toont de menselijke, alledaagse kant van het koningschap en laat liever knarsende liften en sobere trappenhuizen zien, dan weelderige paleiszalen.

Donderdag 23 februari: Filmhuis / Ennio (Italie 2022). Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs €  9,00.  

Regie: Giuseppe Tornatore.  Documentaire over het werk van de invloedrijke Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone (1928-2020), wereldberoemd om zijn episch klinkende, uit duizenden herkenbare muzikale composities voor spaghettiwesterns als Sergio Leone’s Once Upon a Time in The West.

Vrijdag 24 februari:Concert / Eric Vaarzon Morel & jonge virtuoze Amigos / CADANZA. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00. Voor deze voorstelling onze maandelijkse 2 kaarten voor de prijs van 1 actie.  Deze actie is vanaf 20 februari online te boeken. 

De ritmische, intrigerende muziek van de flamenco vindt zijn oorsprong in Andalusië. Eric Vaarzon Morel heeft zijn muzikale leven gewijd aan deze vorm. Tegelijkertijd heeft zijn muzikale ontwikkeling altijd in het teken van de ontdekking van andere muziekculturen gestaan. Decennialang heeft Eric samen met muzikanten uit de pop-, jazz- en klassieke wereld voorstellingen gemaakt. De ontmoetingen met jonge muzikanten tijdens de stilte van corona hebben hem een nieuw begin gebracht, een bundeling van nieuwe muzieksoorten, musica nueva. Door te spelen en te repeteren met jonge topartiesten in de leegte die was ontstaan, vormde zich langzaam voor zijn ogen een muzikaal top trio. Deze jonge virtuozen neemt hij nu graag mee om hun talent, durf en originaliteit die zij al op jonge leeftijd ten toon spreiden. Passie, melancholie, ritme, wervelende dans, indiepop, nog meer ritme, en vooral: de lol om elkaar al improviserend te vinden in onze nieuw gevonden vurige CADANZA…

Zaterdag 25 februari: Toneel / Debby Petter / Niet te geloven. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,50. 

Een beklemmende en toch ook luchtige monoloog van Debby Petter over een vrouw die opgroeit in een diepgelovige gemeenschap. Een sekte waarin god alles wat leuk is verboden heeft. Vanaf haar vijftiende begint ze te twijfelen aan alle verstikkende waarheden.  Uiteindelijk lukt het haar om zich los te worstelen. Maar dan begint het pas. Hoe vrij is dat leven waar ze zo naar verlangde? Dat leven zonder regels en enig houvast. Hoe begin je na je dertigste geheel opnieuw? Er volgt een zoektocht in een donker woud vol vraagtekens en erg weinig antwoorden. Debby vertelt het verhaal vol humor over geloof, wanhoop en liefde. En of je er wijzer uitkomt? Nee. In tegendeel. Maar een ding weet ze zeker: als God bestaat heeft hij het zo niet gewild.

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter