Nieuws
Stadsbeheer maakt werk van vergroening

Een bijzondere Groentip van Stadsbeheer: ‘Onder het motto Tegel eruit, plant erin hebben we op de hoek van de Monseigneur van Steelaan/Prinses Beatrixlaan in Voorburg onlangs zo’n 180 vierkante meter plaveisel verwijderd en vervangen door beplanting. Voor het appartementencomplex lag een groot plein met bijna alleen maar bestrating. Bezorgdiensten reden hier vaak het plein op om hun pakketjes zo snel mogelijk te kunnen bezorgen. Dit leverde onveilige situaties op. We kregen het verzoek van bewoners en van de woningbouwvereniging om de bestrating door beplanting te vervangen. Behalve dat dit verkeersveiliger is, kan het regenwater hier nu ook op een natuurlijke manier de grond indringen en hoeft het niet via het riool afgevoerd te worden. Daarnaast zorgt extra groen voor meer verkoeling op hete zomerdagen en is het goed voor de biodiversiteit. Ook zullen de bomen die hier al stond beter gaan groeien. Op deze wijze maken we de gemeente weer mooier, groener en klimaatbestendiger’.

Alle reacties:

8

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter