Activiteiten
Van alles te doen in Theater Ludens

Dit is het programma  voor de komende tijd van Theater Ludens, Burg. Feithplein 95, 2273 BW Voorburg. Telefoon 070  –  387 1168: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur. En één uur voor een voorstelling.

Donderdag 23 februari: Filmhuis / The King’s Speech (VK/VS/Australië 2010). Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs €  12,50. Film met inleidende lezing door Anne Marie Boorsma.

De introductie/lezing wordt gehouden door Anne Marie Boorsma, kunsthistorica.  Als u deze introductie/lezing bijwoont, krijgt u meer inzicht in de film. Anne-Marie attendeert u op feiten die u normaliter (misschien) niet opgevallen zouden zijn. En nu tijdens het bekijken van de film denk u o ja, dat werd al verteld. Biografie van Tom Hooper.   Met o.a. Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Guy Pearce en Derek Jacobi.  De latere koning George VI (Firth) stottert, en heeft de pech te leven in een tijdperk met nieuwe media als radio: tijdens het Engelse interbellum legt de BBC-microfoon genadeloos zijn geworstel met klanken vast. Een onorthodoxe, Australische spraakexpert (Rush) biedt hulp. Met prijzen overladen, ontroerend drama over een begaafd koningskind dat ineenkrimpt in bijzijn van zijn dominante vader of gladde broer (Pearce). Hooper toont de menselijke, alledaagse kant van het koningschap en laat liever knarsende liften en sobere trappenhuizen zien, dan weelderige paleiszalen.

Donderdag 23 februari: Filmhuis / Ennio (Italie 2022). Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs €  9,00.  

Regie: Giuseppe Tornatore.  Documentaire over het werk van de invloedrijke Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone (1928-2020), wereldberoemd om zijn episch klinkende, uit duizenden herkenbare muzikale composities voor spaghettiwesterns als Sergio Leone’s Once Upon a Time in The West.

Vrijdag 24 februari:Concert / Eric Vaarzon Morel & jonge virtuoze Amigos / CADANZA. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,00. Voor deze voorstelling onze maandelijkse 2 kaarten voor de prijs van 1 actie.  

De ritmische, intrigerende muziek van de flamenco vindt zijn oorsprong in Andalusië. Eric Vaarzon Morel heeft zijn muzikale leven gewijd aan deze vorm. Tegelijkertijd heeft zijn muzikale ontwikkeling altijd in het teken van de ontdekking van andere muziekculturen gestaan. Decennialang heeft Eric samen met muzikanten uit de pop-, jazz- en klassieke wereld voorstellingen gemaakt. De ontmoetingen met jonge muzikanten tijdens de stilte van corona hebben hem een nieuw begin gebracht, een bundeling van nieuwe muzieksoorten, musica nueva. Door te spelen en te repeteren met jonge topartiesten in de leegte die was ontstaan, vormde zich langzaam voor zijn ogen een muzikaal top trio. Deze jonge virtuozen neemt hij nu graag mee om hun talent, durf en originaliteit die zij al op jonge leeftijd ten toon spreiden. Passie, melancholie, ritme, wervelende dans, indiepop, nog meer ritme, en vooral: de lol om elkaar al improviserend te vinden in onze nieuw gevonden vurige CADANZA…

Zaterdag 25 februari: Toneel / Debby Petter / Niet te geloven. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,50. 

Een beklemmende en toch ook luchtige monoloog van Debby Petter over een vrouw die opgroeit in een diepgelovige gemeenschap. Een sekte waarin god alles wat leuk is verboden heeft. Vanaf haar vijftiende begint ze te twijfelen aan alle verstikkende waarheden.  Uiteindelijk lukt het haar om zich los te worstelen. Maar dan begint het pas. Hoe vrij is dat leven waar ze zo naar verlangde? Dat leven zonder regels en enig houvast. Hoe begin je na je dertigste geheel opnieuw? Er volgt een zoektocht in een donker woud vol vraagtekens en erg weinig antwoorden. Debby vertelt het verhaal vol humor over geloof, wanhoop en liefde. En of je er wijzer uitkomt? Nee. In tegendeel. Maar een ding weet ze zeker: als God bestaat heeft hij het zo niet gewild.

Donderdag 2 maart: Filmhuis Classics: Les Bien-Aimés; Frankrijk/Verenigd Koninkrijk/Tsjechië 2011). Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00. 

Drama/romantiek/musical van Christophe Honoré.  Met o.a. Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve, Ludivine Sagnier, Louis Garrel en Milos Forman. De tweede comédie musicale van Honoré (na Les chansons d’amour uit 2007) chroniqueert, met de jaren 1964 en 2008, Parijs en een paar elegante damesschoenen als start- en eindpunten, de woelige liefdeslevens van moeder Catherine (Sagnier en Deneuve) en dochter Vera (Mastroianni). Haltes op deze slingerroute van vier decennia zijn Praag, Londen en Montréal. Onderweg worden het leven, geluk en hartzeer bezongen in lichtvoetige liedjes van Alex Beaupain.  Mastroianni ontroert in deze bitterzoete tractatie, Forman is aandoenlijk als Vera’s onverbeterlijk schuinsmarcherende vader.

Vrijdag 3 maart : Cabaret / Theo Nijland / Ontboezemingen van een blij mens. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50. 

Wonderlijk, dat je zomaar gewillig achterover zakt voor iemand die je niet persoonlijk kent. Alleen omdat hij de meest intieme ontboezemingen verpakt in liedjes, wil je met hem mee. Ook al weet je dat, juist als je heerlijk weg wilt glijden op een bed van romantische pianoklanken, hij je opeens de oren kan wassen. Nijland rekt nu eenmaal altijd de grenzen op van wat er mogelijk is binnen een liedje. Heel slinks en irritant eigenlijk, maar je wilt het, omdat hij er inmiddels een meester in is. Dus kom maar op en laat je gniffelend gek maken door zijn oude en nieuwe repertoire, zijn donkerbruine stem en het klapwieken van zijn vleugel.   Met zijn laatste programma En de rest is onzin won hij de Poelifinario voor de beste kleinkunstvoorstelling van 2019. Eerder won hij twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs en in 2015 ontving hij de Groenman-taalprijs.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter