Activiteiten
Programma Theater Ludens

Het programma van Theater Ludens in de periode 9-16 maart ziet er als volgt uit. U kunt kaarten online bestellen, telefonisch via 070 – 3871168 op zaterdagen tussen 14.00 en 16.00 uur, en bij de kassa tot een uur voor de voorstelling. Theater Ludens is te vinden op Burg. Feithplein 95 Voorburg.

= Donderdag 9 maart 2023: Filmhuis / The Worst person in the World (Noorwegen 2021). Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Drama, komedie van Joachim Trier. Met o.a. Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie en Maria Grazia Di Meo.Heerlijk eigenzinnig romantisch drama over millennial Julie (Reinsve), die alles mee lijkt te hebben, en toch – zoals wel vaker in de films van de Noorse regisseur Joachim Trier – maar niet gelukkig wordt. Niet van haar werk, en ook niet in de liefde. Waardoor ze zich de slechtste persoon op aarde voelt.Een streepje luchtiger dan Triers vorige films, maar nog even dromerig en melancholiek. En met een betoverende scène, waarin de wereld letterlijk even stilstaat voor Julie en haar nieuwe liefde Eivind. Renate Reinsve, die in The Worst Person haar eerste hoofdrol speelt, kreeg daarvoor in 2021 op het filmfestival van Cannes terecht de prijs voor beste actrice.Genomineerd voor de Oscar van beste internationale film en beste originele scenario.

= Zaterdag 11 maart 2023: Cabaret / Meiden van LOS / Lusten en Lasten. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 20,50.

De Meiden van LOS zijn terug! In een ongekend tempo volgen liedjes en sketches elkaar op in deze goudeerlijke voorstelling over de keerzijde van de medaille. Natuurlijk willen de meiden wel de lusten maar niet de lasten. Het perfecte leven! Maar kan dat wel?Een wilde stap-avond zonder de kater, een goede baan zonder de stress, een kind zonder de zorgen, een relatie zonder de ruzies, de meiden kunnen nog wel even doorgaan en dat doen ze dan ook uitgebreid in deze voorstelling. In Lusten en Lasten nemen de meiden geen blad voor de mond en fantaseren ze er lustig op los. Lusten en Lasten is de vijfde voorstelling van de formatie LOS, die bestaat uit Dookje Engelhard, Kim de Fuijk, Vivianne van den Boom en Charlotte Waardenburg.

= Zondag 12 maart 2023: Jeugd/ TG Dender / Bliep Bliep 5+. Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 10,00. Familieticket voor 3/4 personen € 8,50.

Een robot die alles voor je doet. Voordat je zelf weet wat je wilt, weet de robot het al. Het kruiswoordraadsel is al ingevuld voor je eraan begonnen bent. Je moeder heeft al een bloemetje voor je er zelf aan dacht. Je schoenen zijn al gestrikt, je haren gekamd, je tandengepoetst, kamer opgeruimd, was gedaan… Tijd om ‘m even uit te zetten, maar waar is de stopknop?

Met veel fysieke humor, live tekeningen en livemuziek komt een indringend verhaal tot leven over een man en zijn robot. Wat als sprookje begint, eindigt in een verbeten machtsstrijd tussen mens en techniek. Met deze cartoontheatervoorstelling schetst theatergroep Dender een griezelig toekomstbeeld.

Dender maakt cartoontheater, een mix van fysiek theater, live tekeningen en livemuziek. Alsof er een stripverhaal voor je ogen tot leven komt. Met een stapel wit papier en een paar zwarte stiften creëert Dender een eigen visuele wereld: attributen en decorstukken worden ter plekke vliegensvlug getekend. Met live muziek- en geluidseffecten vormt het beeldende verhaal een denderend geheel.

= Donderdag 16 maart 2023: Lunchconcert / Calíope Kwintet. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 9,00.

Het Calíope Kwintet, een groep bestaande uit vijf Iberische musici, werd opgericht in 2022 op Codarts Rotterdam waar ze ensemblelessen kregen van fagottist Pieter Nuytten (solist RPhO). Naast hun vaste kamermuziek werken ze af en toe samen met hun eigen hoofdvakdocenten: Hans Wolters & Maarten Dekkers hobo, Martin van de Merwe & Laurens Otto hoorn, Julien Hervé & Bruno Bonansea klarinet, Julie Moulin & Juliette Hurel fluit.Als individuele musici hebben de leden competities, beurzen en audities gewonnen en treden ze op met orkesten o.l.v. gerenommeerde dirigenten.Het kwintet heeft de intentie om samen het grote blaaskwintetrepertoire te verkennen en uit te groeien tot een duurzaam ensemble dat zich op vele podia presenteert. Tijdens het lunchconcert in Theater Ludens zal het kwintet stukken uit de romantische en moderne tijd uitvoeren.

= Donderdag 16 maart 2023: Talentenloods/ Open podium. Aanvangstijd 19.30 uur. Toegangsprijs € 5,50 (tot 21 jaar gratis)

Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen op een breed gebied van muziek, dans, theater, schrijven, tekenen, sport, multimedia tot techniek. Er zijn 5 Open Podiumavonden, waarvan 4 voor jeugd van 12-21 jaar en de laatste voor leerlingen van groep 8 basisschool als start-up.Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotavond in Theater Ludens. Daarna kan iedereen die heeft opgetreden bij Talentenloods deelnemen aan de Buitenpodia.Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Verschillende jongeren komen terug om nieuw werk te laten horen. Talentenloods wil ook een werkplaats voor jongeren zijn. Zo is er ook plaats voor gastpresentatoren, assistentie bij techniek, foto en film, pr en scouting. Het is de plek om met je talent aan de slag te gaan in Leidschendam-Voorburg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter