Activiteiten
Kaarten voor Haagse concerten/festivals

Belangstellenden kunnen kaarten kopen door drie Haagse concerten/festivals: een concert van pianoduo The Planets, Koningdagfestital Kingsworld en Pal Mundo.

= Op  vrijdag 10 maart vindt in het Omniversum (One Planet) de première plaats: pianoduo Scholtes & Janssens speelt ‘The Planets’ van Gustav Holst, waarbij de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie (NOVA) een live planetariumshow vertoont op het koepelscherm van One Planet.

‘The Planets’ (1916) is een zevendelige suite voor twee piano’s, en is het populairste werk van de Engelse componist Gustav Holst. Ieder deel is genoemd naar een planeet in het zonnestelsel. Holst keek voor het karakter van de muziek naar Romeinse goden, die naar planeten waren vernoemd. De voorstelling combineert de live muziek op twee piano’s met een reis door het zonwww.oneplanet.nlnestelsel langs de verschillende planeten. Voorafgaand aan de show geeft sterrenkundige Joanna Holt van NOVA een introductie over het zonnestelsel.

Aanvang 20:30 uur, kaarten €32.50. Kaartverkoop: www.oneplanet.nl

= Op Koningsdag, 27 april, vindt in Den Haag weer het Koningdagfestival Kingsworld plaats. De kaartverkoop is gestart via www.kingsworlddenhaag.nl

Donnie, Boef, Wolter Kroes, Samantha Steenwijk, Oer-Hagenezen Outsiders & The Darkraver, Charly Lownoise, Freddy Moreira en Sarita Lorena zijn topacts die in het Zuiderpark optreden. Er zijn drie podia.

Op het hoofdpodium staan de grote nationale artiesten van dit moment. Donnie, Boef, Chuckie, Freddy Moreira, Sarita Lorena, KM, WEF, Diquenza, Latu en Pal Mundo Soundsystem.

Op het podium ‘Huis van Oranje’ staat de crème de la crème van de Nederlandstalige artiesten geprogrammeerd: Wolter Kroes, Samantha Steenwijk, John West, Peter Beense, Janah Louard, Wesley Klein, Outsiders, Ray Benjamin, Chicco, Party Amigo’s, Bertha Verbeek, DJ Rob van Dijck en nog vele andere artiesten.

Nieuw dit jaar is de Happy 90’s Stage waar u wordt getrakteerd op het neusje van de zalm uit de Happy 90’s: Charly Lownoise, Dune, Critical Mass, Panic, Re-Style en The Darkraver.

= Europa’s grootste Latin en Caribbean festival Pal Mundo zal deze zomer terugkeren naar het Zuiderpark in Den Haag voor de achtste editie. Op 15 juli  zullen onder anderen Ozuna, Elvis Crespo en Jowell & Randy hun opwachting maken. Pal Mundo is in tegenstelling tot eerdere edities dit jaar een ééndaags festival.

De Puerto Ricaanse Ozuna staat al jaren aan de top van de Latin charts. Eén van Ozuna’s grootste hits Criminal in samenwerking met Natti Natasha heeft inmiddels miljarden streams vergaard. Elvis Crespo, de wereldberoemde Puerto Ricaans-Amerikaanse zanger, is vooral bekend van het populair maken van het merengue muziekgenre. Het eveneens uit Puerto Rico afkomstige duo Jowell & Randy draaien al geruime tijd mee in de wereld van reggaeton en worden gezien als een van de meest invloedrijke artiesten binnen het genre.

Pal Mundo biedt ook een podium voor lokaal en Caribisch talent. In totaal zijn er vier podia met ruimte voor een breed aanbod aan Latijnse muziekgenres, van reggaeton tot funk en van caribbean tot merengue. Dit jaar staan onder anderen Bokoesam, Blaiz Fayah, Jonna Fraser en Gio & Keizer op de line-up.

Onmisbaar is uiteraard de foodcourt. Pal Mundo brengt de meest talentvolle food en beverage ondernemers uit de omgeving samen op world food court.

Tickets voor Pal Mundo Festival 2023 zijn beschikbaar via palmundo.com/tickets De eerste twee fases zijn inmiddels uitverkocht, resterende tickets beginnen bij €75,00 + service fee (€9,00).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter