Activiteiten
Jong talent en ontroering in Ludens

Dit zijn de nieuwe voorstellingen in Theater Ludens. Tel. 070 387 11 68: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur. En één uur voor iedere voorstelling.

Vrijdag 17 maart: Concert / Mylou Frenken / Meisje. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 18,50.  

Een ontroerend liedjesprogramma van Mylou Frencken over vallen, opstaan – en gelouterd verder gaan.  MEISJE is een poëtische vertelling over de reis van meisje naar vrouw, moeder, minnares en multi-tasker. Toverachtig gearrangeerd en begeleid door het experimentele producersduo Bear Project en meester-gitarist Ronald Schmitz ‘Ik zou je graag nog even willen zijn: een meisje van een jaar of zeven, al is je nachtjapon mij nu te klein.’
  
Zaterdag 18 maart: Dans / Holland Dance Festival / Talent on the Move 2023. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 21,00. 

 Maak nu kennis met de sterren van morgen!  Al sinds 2009 organiseert Holland Dance Festival jaarlijks ‘Talent On The Move’, waarbij u kunt kennismaken met het spraakmakende danstalent van Codarts Rotterdam, dé internationale hotspot voor eigentijdse dans.

Ook dit seizoen kunt u weer genieten van het beste wat de hedendaagse dans te bieden heeft – van solo’s en duetten, groepswerken, bestaand repertoire van internationale topchoreografen, maar ook nieuwe choreografieën van aanstormende talenten die speciaal voor de dansers van Codarts Dance Company zijn gecreëerd. De virtuoze en veelzijdige topdanstalenten dansen een aanstekelijke en zeer afwisselende voorstelling op het hoogste niveau, waarbij passie en energie van het podium afspatten; ieder jaar weer, maar ieder jaar anders!

‘Talent On The Move’ is een gezamenlijk initiatief van Holland Dance Festival en Codarts Rotterdam en biedt jong toptalent graag een landelijk podium om uitgebreide, noodzakelijke toneelervaring op te doen.

Zondag 19 maart: PopCafé. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs € 1,00.

Wegens toenemend succes organiseert Theater Ludens i.s.m. Muziekschool Voorburg wederom het PopCafé. Deze middagen worden om en om gehouden in Theater Ludens of Het Veur Theater.   Op deze middagen treden meerdere bands uit Voorburg en omgeving op. Dat zijn vaak jonge bands maar er is zeker ook ruimte voor volwassen musici.

De optredens vinden plaats in de gezellige foyer van Theater Ludens of in de zaal van het Veur Theater. De toegang is gratis, de bar is geopend en de muziek is altijd verrassend leuk, swingend en gezellig.

Muziekschool Voorburg en Theater Ludens zijn blij dat ze enthousiaste en goeie amateurbands de kans kunnen geven om op te treden. Daarnaast is het natuurlijk ook fantastisch dat we dit kunnen aanbieden aan Voorburgse en Leidschendamse liefhebbers van livemuziek. Want wat is er nou gezelliger dan op zondagmiddag op de hoek naar een paar bandjes te gaan kijken onder het genot van een lekker drankje…

Donderdag 23 maart: Filmhuis / Judy (VK 2019). Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 12,50. Film met inleidende lezing door Anne Marie Boorsma.

De introductie/lezing wordt gehouden door Anne Marie Boorsma, kunsthistorica.  Als u deze introductie/lezing bijwoont, krijgt u meer inzicht in de film. Anne-Marie attendeert u op feiten die u normaliter (misschien) niet opgevallen zouden zijn. En nu tijdens het bekijken van de film denk u o ja, dat werd al verteld.

Biografie van Rupert Goold.  Met o.a. Renée Zellweger, Finn Wittrock, Rufus Sewell, Jessie Buckley en Michael Gambon. Wat een tragisch bestaan leidde actrice en zangeres Judy Garland (1922-1969), die als piepjong meisje al werd onderworpen aan een genadeloos showbizzregime. Dit biografische melodrama toont daar alleen wat flarden van, in flashbacks, en richt zich verder op de laatste fase van haar leven, waarin ze avond aan avond optrad in een Londense nachtclub.

Het is een opzet die geen moment verrast, maar dat hindert niet, want naar hoofdrolspeelster Renée Zellweger kun je blijven kijken. Razend knap hoe ze laveert tussen kwetsbaar en grotesk, en ook nog overtuigend danst en zingt. Ze kreeg er een Oscar voor. Zangeres en actrice Judy Garland (1922-1969) werd als jong meisje onderworpen aan een genadeloos showbizzregime. Dit biografische melodrama richt zich vooral op de laatste fase van haar leven.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter