Nieuws
Burgemeester op bezoek in Antoniushove
Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag ging woensdag op de koffie in de Inloopkamer voor patiënten met kanker in ziekenhuis Antoniushove. Van Zanen was daar op uitnodiging van Brigitte Bosman, zelf ex-kankerpatiënte, oprichtster van stichting Bribos en deze bijzondere plek waar vrijwilligers klaar staan om patiënten met kanker en hun naasten op te vangen met een kopje thee of koffie. Brigitte: ,,In deze warm ingerichte huiskamer op de 9e etage vergeten patiënten dat ze in het ziekenhuis zijn, we bieden iets extra’s naast de medische zorg.”
Na het aansnijden van een  taart met de kleuren groen en geel, nam Van Zanen alle tijd om uitgebreid te luisteren naar de vrijwilligers en patiënten van de inloopkamer. Door de ontspannen en gezellige sfeer kwamen de persoonlijke verhalen los en dat is ook de opzet van de inloopkamer, samen lachen en het delen van liefde en leed met ervaringsdeskundigen. Drie vriendinnen lieten aan de burgemeester hun matching tattoo op hun handen zien. Ze lieten deze zetten omdat ze alle drie te maken kregen met kanker. Een klein hartje met daarboven een stippellijntje, symbool voor liefde en je persoonlijke levenspad. ,,We delen alles”, vertelt één van de vriendinnen, ,,en dat is soms moeilijk als het met jezelf goed gaat en weet dat bij je vriendin de borstkanker is uitgezaaid.”

Van Zanen kreeg ook een rondleiding over de ‘verwenkamer’, een ruimte naast de inloopkamer waar patiënten haar-  en pruikadvies krijgen en er speciale stoelen staan voor massages, schoonheids- reikibehandelingen. Brigitte: ,,Al het materiaal krijgen we aangeboden via sponsoring en ambassadeurs van stichting Bribos, zoals John Medley die er vandaag ook bij is.” Ga voor meer informatie naar  https://bribos.nl/ (foto HMC-ziekenhuisgroep)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter