Activiteiten
Voor iedereen wat in Theater Ludens

Dit zijn de nieuwe voorstellingen in de periode van vrijdag 24 maart tot en met donderdag 30 maart in Theater Ludens, Burg. Feithplein 95  Voorburg. Tel. 070 387 11 68: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur.En één uur voor iedere voorstelling.

Vrijdag 24 maart: Klassiek concert / Ragazze Quartet /  Basis 2.0. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 21,00. 

Het pure strijkkwartet programma Basis 2.0 is een concert vol bloedstollend mooie muziek. Ragazze Quartet keert terug naar haar wortels en legt de schoonheid van de stukken en de kracht van het strijkkwartet bloot.

In Basis 2.0 worden twee stukken gespeeld die betekenisvol zijn geweest aan het begin van de bijna twintigjarige carrière van het kwartet: Het Lentekwartet van Mozart dat Ragazze Quartet tijdens haar studie aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bestudeerde en Schuberts Der Tod und das Mädchen dat op hun debuutplaat bij label Channel Classics stond.Daarnaast spelen de Ragazze een voor hen nieuw werk van Jörg Widmann.  Verhalen en anekdotes uit het verleden, heden en ideeën over de toekomst verbinden de verschillende kwartetten en bieden een kijkje achter de schermen van een professioneel strijkkwartet in de 21ste eeuw.

Zaterdag 25 maart: Cabaret / Thijs van de Meeberg / Meer dan mogelijk. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,00. 

Allle problemen leken als sneeuw voor de zon verdwenen. Als iemand klaar was voor een leven na corona, was het Thijs wel. Toch jammer dat zijn onhandelbare coronapuppy de compleet nieuwe inboedel sloopt, waardoor hij alsnog thuis moet zitten. In Meer dan mogelijk zoekt Thijs van de Meeberg, te midden van een levend, komisch en troostrijk decor, naar een manier om van waarde te zijn. Dat lukt hem niet alleen. Hij heeft jouw advies hard nodig. Want er is een probleem boven zijn hoofd gegroeid waardoor alles stagneert en vastloopt. Pas als dat is opgelost, is alles mogelijk en misschien wel meer dan dat.

Meer dan mogelijk is het derde soloprogramma van Thijs van de Meeberg. Theaterkrant schreef hierover: “De gefrustreerde verhalen over de BSO, hondentraining en goede bedoelingen in coronatijd zorgen voor tal van komische reflecties, gloedvol en met veel inlevingsvermogen verteld.”

Zondag 26 maart: Jeugd / Meneer B. graaft een gat (4 – 12 jaar). Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 10,00. Familieticket voor meer dan 3 personen € 8,50.

Een spannend avontuur ondergronds: Meneer B heeft het warm. Maar niet zomaar warm, hij heeft het allemachtig warm! Je zou zelfs kunnen zeggen: hij heeft het bloedje heet… En die hittegolf duurt nu al dagen. Er lijkt niets aan te doen, behalve uitpuffen in een beetje schaduw op de binnenplaats. Zelfs het water is op, er komt niets meer uit de kraan. Wat is er toch aan de hand?

Als er plotseling ook nog vreemde geluiden uit het afvoerputje komen is dat voor Meneer B aanleiding voor een diepgravend onderzoek. Samen met het publiek gaat hij op zoek naar de bron. Hij ontdekt dat er onder de grond meer gebeurt dan je zou vermoeden…Een vrolijk en spannend nieuw verhaal van Meneer B, waarin duidelijk wordt dat iedereen iets kan doen om de hitte te verdrijven.

 Donderdag 30 maart: Lunchconcert / Codarts. Aanvangstijd 12.30 uur. Toegangsprijs € 9,00.

En Theater Ludens draagt haar steentje daaraan bij door de getalenteerde musici van Codarts ruimte te geven hun aanzienlijke talent te ontwikkelen. En dat doen zij tijdens de lunchconcertenserie. Zodra bekend is wie er speelt (of spelen) brengen wij u hiervan uiteraard op de hoogte. Maar dat het topmusici zijn, dat staat al vast!

Donderdag 30 maart: Filmhuis / Quo Vadis, Aida (Bosnië en Herzegovina 2020). Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00. 

Drama van Jasmila Žbanić.  Met o.a. Jasna Djuricic, Boris Isakovic, Johan Heldenbergh, Raymond Thiry en Emir Hadzihafizbegovic. De zwartste bladzijde uit de geschiedenis van Dutchbat gezien door de ogen van de (fictieve) VN-tolk Aida. Zij is in juli 1995 op de VN-compound in Potocari (Bosnië en Herzegovina), wanneer die volstroomt met vluchtelingen. Moslim-enclave Srebrenica is zojuist gevallen en iedereen vreest etnische zuiveringen door het Bosnisch-Servische leger onder leiding van generaal Ratko Mladić. Het Dutchbat van luitenant-kolonel Karremans staat erbij, kijkt ernaar en doet beschamend weinig.

De Bosnische regisseur Žbanić blijft de hele film dichtbij Aida, die koste wat kost wil voorkomen dat het Bosnisch-Servische leger ook haar man en twee zonen in handen krijgt. Spannend, aangrijpend en belangrijk. Bekroond met drie European Film Awards (o.a. beste film).

 Zaterdag 1 april: Muzikaal cabaret / Maartje & Kine / Hoge Noot. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 19,00.

Het concert begint. Je kan een speld horen vallen. Dan klinken eindelijk de eerste tonen. La musique est magnifique. Met een daverende klap slaat de pianoklep op de hand van de pianiste. Haar schreeuw wordt een aria. En ineens heeft de viool een eigen wil.Bach transformeert via Mexican Hat Dance tot Michael Jackson. Beuken, rocken, zweten: Maartje & Kine zijn bezeten. Luisteren en huiveren was nog nooit zo lekker! In ‘Hoge Noot’ vragen Maartje & Kine zich af waarom mensen muziek maken. Daarbij suizen deze twee multi-instrumentalisten moeiteloos van Brahms naar Balkan, van opera naar jodel-rap en van chansons naar electro. Met magistrale muzikaliteit en meesterlijke solo’s. Met stapels sketches en met hopen humor. Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat! Wanneer de nood het hoogst is, is de muziek nabij. Maartje & Kine trekken sinds enige jaren door Nederland met hun humoristisch-virtuoze theatershows. U kunt ze kennen van de NTR-documentaire “Maartje & Kine Buigen Niet” -over hun roadtrip naar Noorwegen in coronatijd, de “Miniconcerten voor Alleenstaanden”, hun optredens bij Khalid & Sophie, Opium op Oerol, Podium Witteman, Lowlands, Zwarte Cross en Concert at Sea. ‘Hoge Noot’ zou in maart 2020 in première gaan maar werd (misschien wel) de meest uitgestelde première ooit. De tournee is nu in zijn geheel verplaatst naar seizoen 22/23. Waarom? Omdat ze er zo trots op zijn -deze show verdient simpelweg alsnog volle zalen.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter