Nieuws
Zwaargewonde patiënten vanaf 1 mei naar Westeinde
Om zwaargewonde patiënten in de regio Haaglanden de beste zorg te bieden, hebben de HMC-ziekenhuisgroep en het HagaZiekenhuis de handen ineen geslagen. Patiënten met meerdere ernstige letsels worden vanaf 1 mei allemaal opgevangen in het level-1 traumacentrum in ziekenhuis Westeinde. Traumachirurgen uit HMC en het HagaZiekenhuis gaan hier samen opereren.

De afspraken tussen de twee Haagse ziekenhuizen gaan over de zorg voor zwaargewonde patiënten die in een level-1 traumacentrum moeten worden behandeld. ,,Dat zijn bijvoorbeeld slachtoffers van verkeersongelukken”, vertelt traumachirurg Jochem Hoogendoorn. ,,Bij een multitrauma is sprake van diverse en vaak complexe letsels, waarbij meerdere artsen en verpleegkundigen betrokken zijn.”

In beide ziekenhuizen worden samen bijna 350 multitraumapatiënten per jaar opgenomen. De ruim 100 multitraumapatiënten die afgelopen jaren jaarlijks in het HagaZiekenhuis werden behandeld, worden vanaf 1 mei in het Westeinde opgevangen.

,,Na de eerste acute behandeling in HMC kunnen eventuele vervolgoperaties ook in het Haga of andere ziekenhuizen plaatsvinden”, vertelt Alexander Greeven. ,,Nu de level-1 traumazorg geconcentreerd wordt in HMC Westeinde, richten we ons in het HagaZiekenhuis meer op kindertraumatologie, thoraxwand- en longchirurgie en ons Hand-, Pols en Elleboogcentrum. Ook in deze zorg werken de traumachirurgen van beide ziekenhuis samen. Natuurlijk gaat daarnaast de reguliere spoedzorg in het HagaZiekenhuis gewoon door.”

(Foto Nico Schouten)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter